Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Січень » 30 » Бій, що став символом відданості Україні
22:28
Бій, що став символом відданості Україні

Щороку 29 січня в Україні вшановують подвиг героїв Крут. Поминальні заходи відбулися й у Тисмениці.

Цю подію називають водночас героїчною і трагічною в історії держави. Молоді і майже без зброї проти вишколеної мілітаризованої сили Муравйова. Захищаючи шлях до Києва, вони загинули у нерівному бою під залізничною станцією Крути, що на Чернігівщині. Чин молодих крутянців став символом відданості Україні і в прямому, і в переносному значенні.

У Тисмениці програма заходів через погодні умови була трохи змінена. Втім, тріскучий мороз не став на заваді представникам районної, міської влади, місцевої організації Братства вояків ОУН-УПА, інших громадських об’єднань, духовенства, підприємств, установ, організацій, молоді, громадськості вшанувати пам’ять полеглих під Крутами, а в їх особах усіх борців за волю і незалежність України.

Спочатку поминальна панахида у церкві святого Миколая, а далі хід колоною із національною символікою, покладання вінків до пам’ятника та запалення свічок, що були викладені у формі річниці вшанування героїв Крут.




Ще довго по завершенні заходу біля підніжжя пам’ятника світилася цифра 94, нагадуючи нащадкам, якою ціною дісталася українцям омріяна мільйонами наших співвітчизників незалежність.


Джерело: сайт Тисменицької РДА


Переглядів: 743 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024