Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Листопад » 23 » День гідності та свободи
14:45
День гідності та свободи

20 листопада, на центральній площі Тисмениці відбулося віче з нагоди Дня Гідності та Свободи. Пригадати доленосні події в історії незалежної України, вшанувати тих, хто захищав європейський вибір і свободу нашої держави, пом'янути Героїв Небесної Сотні, загиблих учасників АТО, усіх борців за волю України зібралися керівництво Тисменицького району, міста, духовенство, працівники апарату районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, структурних підрозділів виконавчої влади, міської ради, працівники підприємств, установ, депутати, представники громадських організацій, громадськість.

Під звуки реквієму Майдану – пісні «Пливе кача» до пам’ятника Борцям за волю України, обрамленого аркою Героям Небесної Сотні, голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк та заступник голови Тисменицької районної ради Руслан Фармус, міський голова Тисмениці Степан Сворак і секретар міської ради Наталія Сворак поклали кошики із квітами. Запалено свічки пам’яті за Героями Небесної Сотні та бійцями, що загинули, захищаючи Україну.

Віче розпочалося із виконання Державного Гімну України. 

«Кажуть, незалежність українцям далася надто легко, але це неправда: українці пролили океан крові за століття боротьби за свою волю, - зауважив у своєму виступі співголова Штабу національного спротиву у Тисменицькому районі, голова районного комітету профспілки працівників освіти Іван Когуч. – Ми знову перед загрозою знищення. І як в минулому столітті Січові Стрільці, воїни УПА, сьогодні українські військові не дають тому ж ворогові зруйнувати Україну, втоптати в болото нашу честь і гідність. Не маємо права забути того, що було, маємо захистити Україну!».

Ведуча – методист відділу культури районної державної адміністрації Людмила Федик пригадала події дворічної давності. Революція гідності, масштабний рух опору народу проти злочинного режиму, розпочалася із мирних протестів. Громадяни, здебільшого студенти, які вийшли на головну площу столиці 21 листопада 2013 року, в такий спосіб виразили своє непогодження із рішенням тодішньої влади не підписувати Угоду про Євроінтеграцію. А після силового розгону мітингувальників 30 листопада 2013 року на Майдан у Києві вийшли вже тисячі українців.

Часові рамки Євромайдану обмежуються лютим 2014 року. Втім боротьба народу за гідність, незалежність та територіальну цілісність продовжилася і триває досі. Українські військові, бійці Національної гвардії, силових структур, добровольці-патріоти продовжують боронити східні області країни від окупанта та проросійських найманців.

Зворушливо прозвучали пісні «Бо їх уже нема» та «Свіча» у виконанні Світлани Данчук та Ілони Мороз.

День Гідності та Свободи відзначається в Україні щорічно 21 листопада. Саме цього дня розпочалися Помаранчева революція у 2004 році та Революція гідності у 2013 році.

Інформація: Сайт РДА

Фото: Іван Постоловський

Переглядів: 509 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024