Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Серпень » 28 » ФОЛЬКЛОРНЕ ПОДВІР’Я ТИСМЕНИЧЧИНИ
13:20
ФОЛЬКЛОРНЕ ПОДВІР’Я ТИСМЕНИЧЧИНИ

Розмаїття смачних страв та напоїв, троїсті музики, пісні, танці, побут та традиції того чи іншого населеного пункту Тисменицького району – усе це було представлено на «Фольклорному подвір’ї Тисмениччини» 24 серпня. Яскраве мистецьке дійство, що відбулося в рамках відзначення у районі 25-ї річниці незалежності України, організував відділ культури районної державної адміністрації за підтримки районної та місцевої влади.

31 село, селище Єзупіль та м. Тисмениця розгорнули на центральній площі міста перед адміністративним будинком районної влади свої господарства та садиби. Додавали місцевого колориту й автентичні предмети побуту, вишиті рушники, старовинний одяг та елементи архітектурного декору сільського подвір’я.

Відвідали сільські подвір’я голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, заступники очільників району, гості з Польщі. Вони з цікавістю оглядали старовинні речі ужитку, куштували страви та захоплювалися місцевим колоритом. Вітали гостей ґазди та ґаздині, в ролі яких зазвичай виступали очільники територіальних громад.

В той час, як господарі запрошували усіх присутніх на святі відвідати їх подвір’я, пригощали різними домашніми смаколиками, а троїсті музики розважали запальними мелодіями, на сцені відбувалася святкова програма. Аматорські колективи населених пунктів району дарували усім присутнім пісенно-хореографічні композиції, веселі співанки, презентували обряди.

Люди забавлялися, мандрували від хати до хати, жартували, та частувалися. Панувала тепла родинна атмосфера, яка тримала в полоні протягом кількох годин, доки тривало фольклорне дійство.

Інформація використана з сайту Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото Тараса Дутки та Івана Постоловського.

Переглядів: 1120 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024