Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Березень » 14 » «Геній та пророк усього світу».
11:39
«Геній та пророк усього світу».

Відзначення 203-ої річниці від дня народження великого сина українського народу, пророка Тараса Шевченка в селищі Єзупіль розпочалося із панахиди на площі перед його постаментом, котрий відкритий у 2000-му році за кошти мецената Володимира Войцюка.

10 березня об 11годині панахиду відслужили отці місцевого храму Володимир Кадлуб та Микола Кудловський. З промовою до присутніх звернувся парох селища о. Володимир. Учениця Єзупільського НВК Юлія Напора продекламувала вірш Шевченка, а мішаний хор Народного дому під орудою Наталії Вовчук виконав «Заповіт».

На завершення всі присутні зробили спільне фото біля пам’ятника та засвідчили себе учасниками всеукраїнського флешмобу.

«Геній та пророк усього світу» - тематичний святковий концерт під такою назвою продовжив вшанування Кобзаря 12 березня в Народному домі. З вступним привітальним словом до присутніх у залі виступила селищний голова Ганна Кушнір. Концертну програму розпочав мішаний хор Народного дому творами Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий» та «Бандуристе, орле сизий» - соло Геннадія Парипи. Програму продовжили вихованці та викладачі музичної школи (кер. Віолетта Костенко), дві інсценівки «Три душі та тополя» зіграли учні місцевого НВК під орудою Елеонори Сковоронської, яка є і режисером цього дійства. Поміж вокальних номерів читали твори Шевченка учасники художнього читання (кер. Елеонора Сковоронська).Зразковий хореографічний колектив «Перлинка» виконав композицію «Тополя». Бібліотекарі Марія Іваницька та Ольга Шкребенько представили виставку художньої літератури та портретів Шевченка. Концерт завершував мішаний хор Народного дому разом із глядачами виконанням «Заповіту». Парох о. В. Кадлуб подякував усім тим, хто працював над створенням цього концерту та глядачам, що завітали на недільне дійство.

 

Переглядів: 554 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024