Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Січень » 20 » «Гуцулія» в Тисмениці
17:55
«Гуцулія» в Тисмениці


Цьогорічне святкування Маланки та зустріч Нового року за старим стилем тисменичани запам’ятають надовго. Феєричне і розмаїте мистецьке дійство із піснями, танцями та яскравою костюмованою Маланкою, без якої не обходиться цикл Різдвяних свят, продемонстрував Національний гуцульський ансамбль пісні і танцю Івано-Франківської області «Гуцулія». Відомий далеко за межами України колектив прибув до Тисмениці на запрошення міського голови Богдана Дарчина. На святі побувала й районна влада – голова районної державної адміністрації Ігор Овчар, заступники голови РДА Володимир Дутчак, районної ради Руслан Фармус.

Дійство розпочалося у Народному домі м. Тисмениця колядою «Старий рік минає», яку одразу ж підхопили усі присутні. У привітальному слові Богдан Дарчин назвав «Гуцулію» діамантом не тільки Прикарпаття, але усієї України. 


Про народження Сина Господнього сповіщали учасники колективу знаними усіма та новими колядками. Перша частина феєрії тривала близько години у Народному домі м. Тисмениця. 





А далі мистецьке дійство продовжилося на центральній площі міста біля ялинки.


Тут програма доповнилася фольклорними пісенно-танцювальними композиціями з різдвяно-гуцульськими мотивами. Захоплено аплодували присутні театралізованому дійству про Маланку. А спільно виконаний учасниками колективу та відвідувачами свята танець гуцулка подарував усім незабутні враження.

На завершення Б. Дарчин подякував гостям за чудову, наповнену обрядовими піснями, програму, що не залишила байдужими жодного присутнього на святі, а також висловив подяку депутатам міської ради, за сприяння яких тисменичани мали змогу насолодитися цим розмаїтим дійством.


Автор: Наталія Палагіцька

Фото: Іван Постоловський


Переглядів: 1546 | Додав: kultura | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024