Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Березень » 29 » Ми чуємо тебе, Кобзарю, скрізь століття.
09:05
Ми чуємо тебе, Кобзарю, скрізь століття.

Шевченкове слово вартує уваги не лише у дні роковин поета,а й повсякчас.У неділю,26 березня, Великий Кобзар зібрав жителів села Вільшаниця у Будинку культури.

Тут відбулося літературно-мистецьке свято до 203-ї річниці митця "Думи Кобзаря живуть між нами".

Перед початком дійства учасники та гості оглянули розташовану в залі виставку,яка представила давнішні і сучасні видання поета.

Експонувалися також малюнки дітей на тему :"Світе тихий,краю милий".(Організатор Ольга Тимонько).

Літературно-мистецьке свято відкрила художній керівник Будинку культури Валерія Гетьман, згадавши про всіх загиблих за краще майбутнє України.

Їх пам'ять вільшанчани вшанували хвилиною мовчання.

Музичні номери переплітались з віршованими рядками із "Кобзаря", які читали ведучі свята - Роман Депутат та Анжеліка Депутат. Хвилююче продекламували вірші: "До мене сьогодні всміхнувся Шевченко" - Захар Арламовський та "Мені Однаково" - Валерія Гетьман.

Також у концерті взяли участь вокальний ансамбль жінок "Вільшанка",які зворушливо виконали такі твори:"Думи мої,думи мої","Реве та стогне Дніпр широкий" (солісти Михайло Депутат та Богдан Архамула).

На завершення свята після слів:

"Шевченко - наш. Він для усіх століть, Він - як Ісус Христос для України . Візьміть його вогню, хоч крихітку візьміть, І з цим вогнем виходьте із руїни."

учасники свята і всі присутні виконали молитву "Отче наш". На свято були запрошені:сільський голова В.Ющишин,парох села Отець Василь та депутати сільської ради.

Тарас Шевченко - велика і невмируща слава українського народу, наш духовний батько. Його полум’яні та пророчі рядки оновлюють наші душі: закликають нас бути чесними, і милосердними, і щиро любити свій народ, свою Україну.

Валерія Гетьман-художній керівник

Ольга Тимонько-завідувач бібліотекою

Переглядів: 719 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024