Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Грудень » 18 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ЛІКВІДАТОРАМ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС ПОДЯКУВАЛИ ЗА ГЕРОЇЗМ ТА ВРУЧИЛИ ПОЧЕСНІ НАГОРОДИ
16:08
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ЛІКВІДАТОРАМ НАСЛІДКІВ АВАРІЇ НА ЧАЕС ПОДЯКУВАЛИ ЗА ГЕРОЇЗМ ТА ВРУЧИЛИ ПОЧЕСНІ НАГОРОДИ

14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Традиційними цього дня є зустрічі керівництва Тисмениччини із людьми, які, ризикуючи власним життям і здоров’ям, рятували нашу землю від страшної техногенної аварії, наслідки якої не даватимуть спокою людству ще багато років.

На урочисті заходи, що відбулися у виставковій залі Народного дому м.Тисмениця, зібралися заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Степан Мандибур, голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк, керівник апарату районної державної адміністрації Ярослав Татарин, заступник голови районної ради Ігор Федоришин, міський голова м.Тисмениця Степан Сворак, керівник Ольга Недогибченко та представники РО інвалідів «Союз Чорнобиль України», члени їх сімей, родичі.

Степан Мандибур та Тетяна Градюк висловили подяку ліквідаторам-чорнобильцям за спиною яких героїчний вчинок порятунку людства від нищівного мирного атома, побажали тримати планку захисника України, здоров’я, миру та спокою. П’ятнадцятьох учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначили грамотами голови районної державної адміністрації і районної ради, які спільно із грошовими допомогами вручили керівники Тисменичични. 

Память героїв-ліквідаторі, які загинули, приборкуючи ядерну стихію Чорнобиля і рятуючи життя інших, хто відійшов у вічність через тяжкі травми і хвороби, спричинені радіацією, присутні вшанували хвилиною мовчання.

У виставковій залі розгорнуто одразу дві фотовиставки. Одна розповідає про багаторічну діяльність РО інвалідів «Союз Чорнобиль України». Інша із назвою «Чорнобиль – Прип’ять. 28 років потому» занурює в атмосферу Чорнобильської зони. На сорока світлинах – визначні місця, споруди, вулиці Чорнобиля та Прип’яті у наш час, після вибуху реактора на 4-му енергоблоці ЧАЕС, примусового виселення людей та активної діяльності мародерів. Ідея експозиції належить заступнику голови районної ради Ігореві Федоришину. Фото зроблені ним особисто та його товаришами під час виконання військового обов’язку в зоні відчуження у листопаді 2014 року. Про усе це очевидець розповів у своєму виступі та подякував членам фотоклубу «Колумб», що допомогли втілити його задум у життя.

З нагоди памятного дня, саме 14 грудня завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, матеріальні допомоги вручала голово РО інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ольга Недогибченко та розповіла про діяльність організації. Подарунки отримали ліквідатори й від міської влади Тисмениці.

Музичним вітанням від Василя Дубіцького завершилася офіційна частина заходу. Опісля усі охочі мали змогу детально оглянути світлини обидвох експозицій. А також тематичну книжкову виставку, підготовлену працівниками Тисменицької районної бібліотеки.

Інформація з сайту Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

 

Переглядів: 473 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024