Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Травень » 25 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ГЕРОЇВ
08:57
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ УРОЧИСТО ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ГЕРОЇВ

23 травня в історичному календарі України відзначається День Героїв. З цієї нагоди у Тисмениці біля пам’ятника Борцям за волю України та арки Героїв Небесної Сотні відбулися районні урочистості.

Вшанувати память тих, хто загинув, та віддати шану живим борцям за свободу і незалежність України зібралися голова Тисменицької районної державної адміністрації Іван Семанюк, голова Тисменицької районної ради Роман Крутий, представники районної та міської влади, ветерани ОУН-УПА, учасники антитерористичної операції на Сході України, громадськість району і міста.

Не випадково День Героїв відзначається у травні. Саме цього місяця пішли із життя ідеологи українського націоналізму, відомі українські державні діячі, борці за волю і незалежність України: засновник і провідник ОУН Євген Коновалець, головний провідник української національно-визвольної боротьби 1917-1921 років Симон Петлюра, головний ідеолог державної самостійності України ХХ століття Микола Міхновський і багато інших. До героїв минулих століть додалися нові – Небесна Сотня та учасники визвольної війни на Сході України, в тому числі й наші земляки. Їх пам’ять вшанували покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю України і арки Героям Небесної Сотні, меморіальної дошки члена ОУН Миколі Литвинцю, хвилиною мовчання та молитвою. Заупокійний молебень відслужили священики церков Святого Миколая і Святого Архистратига Михаїла у м.Тисмениця Руслан Андрусяк та Ігор Пилипчук.

Згадували імена українських героїв, говорили про минуле та сьогодення нашої держави у своїх промовах заступник голови районної ради Ігор Федоришин та голова районної організації Братства вояків ОУН-УПА Петро Галига.

Спільними грамотами голів районної державної адміністрації, районної ради та державними відзнаками «За бойову звитягу» нагороджені 23 учасники АТО на Сході України та 4 ветерани ОУН-УПА. Від громадської організації «Спілка учасників антитерористичної операції Тисменицького району» 11 бойових побратимів отримали медалі, а керівник центру допомоги учасникам АТО Галина Вальчишин - грамоту.

Патріотичні пісні, співзвучні тематиці заходу, виконали учасники аматорського мистецтва Тисмениччини. Завершилися урочистості Державним Гімном України.

Інформація використана з сайту Тисменицької райдержадміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 641 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024