Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Квітень » 27 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 32-У РІЧНИЦЮ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ
10:10
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 32-У РІЧНИЦЮ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ

26 квітня 1986 року вибухнув 4-й реактор на Чорнобильській АЕС. Трагедія завдала масштабної шкоди Україні та іншим державам, адже у зоні радіаційного забруднення опинилися сотні населених пунктів, постраждали сотні тисяч громадян.

Щороку у квітні на Тисмениччині вшановують жертв Чорнобильської катастрофи та висловлюють слова подяки героям-ліквідаторам. Так цього року 26 квітня урочистості відбулися у Народному домі м. Тисмениця за участі заступника голови Тисменицької районної державної адміністрації Степана Мандибура, заступника голови Тисменицької районної ради Ігоря Федоришина, міського голови м. Тисмениця Степана Сворака, голови районної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ольги Недогибченко, представників цієї громадської органінації, членів родин загиблих ліквідаторів.

У виступах Степана Мандибура, Ігоря Федоришина та Степана Сворака звучали слова подяки героям-ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС за їх героїчний подвиг, завдяки якому вдалося зупинити ескалацію катастрофи, унеможливити її переростання в глобальний винищувальний смерч для всієї України та інших держав.

Двадцять учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС нагороджені спільними грамотами голови районної державної адміністрації та голови районної ради і грошовими допомогами до них.

Також з привітальним словом виступила голова районної організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Ольга Недогибченко. В своєму виступі вона подякувала районній та міській владі за підтримку і вручила грошову допомогу постраждалим від чорнобильської катастрофи.

Учасники заходи мали змогу переглянути тематичну книжкову полицю під назвою «Усе перекреслив урановий атом.», організовану центральною районною бібліотекою.

Пісенним дарунком для усіх присутніх стали виступи Василя Дубіцького та народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Перлина» Народного дому м. Тисмениця, керівник заслужений працівник культури України Марія Борис, музичний супровід – Любомир Медвідь та Петро Цьолик.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 534 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024