Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2019 » Січень » 29 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ
23:28
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВШАНУВАЛИ ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ

29 січня в Україні відзначається День пам’яті Героїв Крут. Цьогоріч виповнюється 101-а річниця від тієї дати, коли юнаки-добровольці на залізничній станції Крути, що під Києвом, зупинили наступ більшовицької армії.

Районні урочисті меморіальні заходи відбулися у середмісті Тисмениці біля пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні. На площі встановили синьо-жовті прапори. На знак скорботи та пам’яті запалили свічки.

Вшанувати Героїв битви під Крутами зібралися керівництво району, міста, духовенство, військовослужбовці, працівники районної державної адміністрації, районної ради, владних структур, державних установ, організацій, закладів освіти, культури, громадських організацій, учнівська молодь та учителі Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, громадськість.

Голови районної державної адміністрації Іван Семанюк та районної ради Тетяна Градюк поклали квіти до підніжжя пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні, вклонилися пам’яті захисників рідної землі.

Присутні вшанували подвиг українських юнаків хвилиною мовчання. Священики церков Святого Архистратига Михаїла о. Роман Микієвич та Святого Миколая о.Володимир Ковалишин відслужили молебень. У спільній молитві присутні згадали загиблих крутян та загалом усіх борців за волю, незалежність, цілісність України.

Про історичну подію, яка не втрачає актуальності і за сотню років потому, патріотизм та відданість рідній землі, бажання працювати на її благо й береги те, що кров’ю здобули наші предки, йшлося у промові голови районної ради Тетяни Градюк.

Битва під Крутами знайшла своє відображення у віршах і музиці. Читець Людмила Федик та співак Василь Дубіцький своїми виступами додали творче забарвлення патріотичному заходу.

Джерело інформації: сайт Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 321 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024