Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Лютий » 23 » Нарада працівників культури району та презентація книги Оксани Кузів.
09:28
Нарада працівників культури району та презентація книги Оксани Кузів.

22 лютого 2017 року в Народному домі м. Тисмениця відбулася чергова робоча нарада для клубних та бібліотечних працівників району. Нараду розпочала начальник відділу культури райдержадміністрації , наголосивши на послідовності питань, які будуть розглянуті, а саме:

1. Розширений аналіз проведення районного конкурсу читців, присвяченого 203 річниці від дня народження Т.Г.Шевченка та Міжнародному дню рідної мови. ( Федик Л.В., провідний методист відділу культури Тисменицької РДА);

2. Про проведення урочистих, святкових заходів, присвячених 203 – ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. ( Стефінко О.М., начальник відділу культури РДА);

3. Про проведення культурно – масових, просвітницьких заходів під час Великого посту ( Глодов»юк Л.В., завідуюча методичним кабінетом відділу культури РДА);

4. Про організацію роботи бібліотечних установ району. ( Мельник І.П., директор Тисменицької ЦБС);

5. Про дотримання правил протипожежної безпеки в клубних закладах району ( П»ятничук М.Г., директор Народного дому м. Тисмениця).

6. Різне.

На нараду з працівниками культури завітали голова Тисменицької районної ради Крутий Р.А. та заступник голови Тисменицької райдержадміністрації Мандибур С.В.

Після наради відбулася презентація книги Оксани Кузів «Назови мене своєю» за участю письменниці..

Для тих, хто ще незнайомий із цією чарівною жінкою, творчою особистістю, ведуча заходу Любов Глодов»юк наголосила, що ця талановита людина не лише позначена Божою іскрою, вона має той міцний внутрішній стержень, який підштовхує її до здійснення чогось більшого, такого, що виходило б за рамки буденності. Крик душі, сплеск емоцій – і на папір лягають поетичні рядки чи чиясь непроста доля.

Народилася Оксана Кузів у Бурштині, тепер мешкає і працює в Івано-Франківську. З словом було пов’язане все життя письменниці, починаючи з обраного фаху (викладач української мови та літератури) та закінчуючи її роботою в царині журналістики.

В цей день учасники літературної зустрічі відкрили для себе сторінки нової книжки Оксани Кузів під звучною і такою жіночною назвою «Назови мене своєю».

Повісті Оксани Кузів –в українському сьогоденні, це щоразу несподівані витки долі, це роздуми про сутність життя, які кожен з нас маючи, ховає у найдальші закутки душі, прикриваючи марлею нових спогадів і вражень. Герої Оксана Кузів не бояться відвертих зізнань, оголюють душу, залишаючись при цьому так по- галицьки естетичними і гоноровими.

З творчістю п. Оксани тисменичани уже знайомі завдяки книжці «Адамцьо», що побачила світ у 2014 і перевидавалась п»ять разів. У тому ж році вийшла книжка поезій «У закапелках душі», яка також гідно поцінована шанувальниками поетичного слова.

А нова книга «Назови мене своєю» уже ввійшла до Топ 5-ки найбільш читаних книжок України.

Актори Вигодського народного театру минулого року здійснили постановку вистави "Адамцьо" за твором Оксани Кузів. Дану постановку вистави "Адамцьо" вже бачили у різних містах області.

Повість "Адамцьо" народилася більше двох років тому і уже зуміла стати "Книжкою року у молоді Прикарпаття". А ще - увійшла до списку 80-ти найкращих українських художніх книг останнього десятиліття.

Ведуча нагадала усім, що при проведенні презентації книги «Адамцьо» авторка книги Оксана Кузів розповідала як народився її сюжет. Вона почула вражаючу історію життя однієї родини, що мешкала на Калущині. Головний герой історії, якого авторка повісті назвала Адамом, народився в любові та злагоді молодого подружжя.

Та волею долі, під час других пологів, мати хлопця померла. Згодом, червень 1941-ого року змінив хід історії не однієї родини. Поки батько воював, Адамцьо виживав як міг. Складні післявоєнні роки змінили свідомість хлопця. Залишившись практично одним, хлопець став озлобленим на весь білий світ. Його жорстокість перетворилася у буденність. І батька, і дружину, і навіть сина Миколку Адамцьо зневажав. Для нього існувала лише його особистість. Односельці намагалися схаменути хлопця, який до того ще й втягнувся у владність післявоєнної радянської системи. Та все було марно...Вбивство молодого хлопця, якого запідозрив у симпатії до своєї дружини, причетність до голодної смерті батька, а далі - неминуче....Засліплений ненавистю та владною вседозволеністю, Адамцьо сокирою вирубує очі статуї Ісуса Христа. Селяни боялися навіть подумати про таке, та Адамцьо зміг підняти руку на святе, чим викликав непрощенний гріх на майбутнє покоління. Через десятки років улюблена онука Адамця Зоряна народила синів-двійняток. Хлопчики народилися сліпими. Чи зрозумів Адамцьо свій непрощенний гріх і чи щиро каявся - це якраз закінчення повісті. Та чи побачили світ Божий ні в чому невинні онучата?

Повість чи бувальщина «Адамцьо. Вінець божого творива…» також знайшла своє місце у новій книжці “Назови мене своєю». Тому розпочали творчу зустріч з письменницею та презентацію книги фрагментом вистави «Адамцьо» за участю аматорів Вигодського народного театру.

А далі слово мала автор книги «Назови мене своєю», письменниця Оксана Кузів. ЇЇ виступ сприймався публікою на одному подиху. Вона емоційно зачитувала уривки своїх нових повістей, які увійшли до книги: «Таїнство», «Артистка», «Назови мене своєю», а також на завершення свого виступу зачитала кілька власних поезій.

Начальник відділу культури райдержадміністрації Стефінко О.М. та директор Тисменицької ЦБС Мельник І.П. від щирого серця подякували письменниці Оксані Кузів за її творчість, яка до глибини душі проймає кожного читача та побажали творчої наснаги та натхнення до написання нових неперевершених творів.

Довершеним епізодом зустрічі стало придбання учасниками заходу книг з автографом письменниці, поетеси Оксани Кузів.

Інформацію підготовила Зав. методичного кабінету відділу культури Тисменицької райдержадміністрації Любов Глодов'юк.

Фото Івана Постоловського.

Переглядів: 924 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024