Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Березень » 13 » Об’єднані словом Великого Кобзаря
01:27
Об’єднані словом Великого Кобзаря

   2014 рік ювілейний в історії українського народу, адже минає 200 років від дня народження Тараса Григоровича Шевченка.

   Про нашого геніального поета написано багато. Однак, перечитуючи твори Великого Кобзаря, ми щоразу відкриваємо для себе щось нове, його поезії актуальні й нині. Вони написані неначе вчора, і ми знаходимо чимало важливого та актуального для нашого сьогодення в його палких пророчих словах.

   У пам'ятні дні вкотре хочемо спинитися перед величчю генія і вчитатися, вдуматися, вслухатися в його безсмертного «Кобзаря», що у квітні 1840 року провістив українцям еру українства. Саме українства, адже Шевченко утверджував Україну своєю творчістю, усім своїм життям.

   12 березня в народному домі м.Тисмениця відбувся заключний етап районного конкурсу читців, присвяченого 200 – річчю від дня народження Т.Г.Шевченка. Попередні відбіркові тури пройшли на базі клубних установ сіл Клубівці (5 лютого), Угринів (6 лютого), Чукалівка (7 лютого) в яких прийняли участь 36 учасників – читців: 31 – молодша вікова категорія, 5 – старша вікова категорія, з них 18 – стали учасниками заключного етапу.

   Через призму Шевченкового слова юні і старші декламатори виразили всю свою любов і повагу до Великого Кобзаря, його невмирущої сили творчості, вкотре розкривали глибину його пророчих слів про майбутнє оновлене життя «в сім'ї вольній новій», показали певний зв'язок життя і боротьби поета за щастя свого народу з життям і боротьбою його нащадків. Символічно, що захід розпочався з вшанування хвилиною мовчання пам'яті Героїв України - Небесної сотні, які поклали своє життя у боротьбі за наше краще, світле майбутнє і боролися за це зі словами Шевченка на устах «Борітеся, поборете!».

   Журі конкурсу, очолене головою, начальником відділу культури Олександрою Стефінко дуже критично і справедливо підійшло до оцінки кожного учасника, враховувалися усі критерії оцінювання згідно положення, а саме: художній рівень, виконавська майстерність, сценічна культура, оригінальність сценічного твору, музичне оформлення, костюми та артистичний вигляд виконавця.
 Після трьохгодинного поетичного заходу настала урочиста мить – оголошення результатів і нагородження переможців конкурсу. Ними стали:
І місце – Олександра Оленчук (НД м.Тисмениця)


ІІ місце – Роксолана Калин (клуб с.Побережжя)


ІІ місце – Ірина Фодчук (БК с.Підпечери)


ІІІ місце –  Микола Старчук (клуб с.Клубівці)


ІІІ місце – Ірина Щербій (БК с.Ямниця)



Заохочувальні премії отримали:

Петро Шерстій (БК с.Загвіздя)


Христина Турчин (БК с.Братківці)


   Усі переможці нагороджені грамотами та цінними подарунками – книгами. А лауреат І місця 21 березня представлятиме Тисменицький район на обласному конкурсі читців. Тож бажаємо Олександрі Оленчук успіху.

   Хочеться окремо подякувати Ярославу Вітенку та Ірині Шаламай (БК с.Марківці), які взяли участь у пролозі заходу, представивши глядачам моновиставу «Думи мої» за творами Т.Г.Шевченка.

   Проводячи такі літературні заходи з кожним роком упевнюємося в тому, що Кобзареве слово не зотліває з плином часу, адже стало важливим складником духовного єства українців. Кожен народ має свої національні святині. А у нас українців,  серед найдорожчого, що передається з покоління в покоління, є Шевченків «Кобзар», якому судилося довге життя. Тож читаймо, перечитуймо цю книгу мудрості та об'єднуймося словом Великого Кобзаря.






Автор статті та режисер заходу - Любов Глодов'юк
Ведучі: Людмила Федик та Роман Шкрумида

Переглядів: 1621 | Додав: kultura | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024