Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Лютий » 29 » Презентація книги Михайла Батога «Про синє море й січових стрільців»
20:57
Презентація книги Михайла Батога «Про синє море й січових стрільців»


 28 лютого в рамках роботи любительського об'єднання «Тисменицька читальня» Тисменицької ЦРБ та Клубу Творчих Особистостей народного дому м.Тисмениця відбулася презентація книги Михайла Батога «Про синє море й січових стрільців».

 Народився Михайло Батіг в 1965 році в селі Кармазинова, що на Луганщині. Зростав у селі Олеша. Закінчив Кам'янець–Подільський педінститут. 
 Друкувався в багатьох журналах і газетах України. Переможець Міжнародного конкурсу молодих українських літераторів «Гранослов» (м.Київ), лауреат літературної премії ім.М.Чернявського (м.Луганськ). Член Національних спілок журналістів і письменників України. Працює кореспондентом тлумацької газети «Злагода».
 Немов той острів в життєвому океані наш покутський письменник Михайло Батіг приваблює читачів розмаїттям неповторних типів, характерів та вихоплених із самого центру буття людських доль і особистих вражень. А ще мовою. Бо в кожного поета – своя манера римування, яка дає змогу не тільки відтворювати правду життя, а й ділитися своїми відкриттями найтонших порухів душі. Розважливий думаючий читач завжди знайде у віршах Михайла Батога живильну силу для серця, розуму, пам'яті.

    Коли ми народжуємося
    Над нами спалахує зірка
    Коли ми помираємо
    Над нами виростає хрест
    Дорогою від народження до смерті
    Ми втішаємось тим що нас веде зірка
    Насправді усю дорогу несемо свого хреста.

 Поезія Михайла Батога вимагає інтелектуальних зусиль від читача.
Розкутість форми, асоціативність мислення, з акцентом на розгорнуту метафору, вирізняє його вірші з–поміж інших.
 Кажуть, щоб зрозуміти митця, - потрібно побувати у колі його шанувальників та поспілкуватися з його друзями, колегами. 
 Приємним було спілкування з п.Євгеном Бараном, головою Івано–Франківської  обласної організації Національної спілки письменників України, критиком, який розкрив усі тонкощі верлібру Михайла Батога.


 Презентуючи збірку верлібру, Михайло Степанович розкривається, як ліричний поет – з душею велета, поглядом художника, співчуттям батька, ніжністю люблячого чоловіка.
 Вражають вірші, які відображають велику повагу і любов до найдорожчого у нашому житті – наших дітей, батьків.
 Поезія Михайла Батога поєднює покоління одним  ланцюгом у обширах різних просторів. Гортаючи сторінки книги, розуміємо, що в ній зібрані образи людей близьких п.Михайлу по життю,  тих, хто залишив  назавжди розчерк пера на візерунках його долі.

 Надзвичайно цікаво сприймалася поезія з уст самого автора , а також гарно звучали твори під супровід «Мелодії» М.Скорика та «Місячної сонати» Л.Бетховена у виконанні Людмили Федик

та ведучої презентації Любові Глодов'юк.

 Наприкінці свого виступу автор щиро дякував за підтримку і доброту усім спонсорам, які долучилися до появи на світ його книги, а також висловив вдячність ініціатору проведення презентації у Тисмениці п.Володимиру Семеніву, голові Тисменицької районної ради.

 Під бурхливі оплески глядачів, в знак великої поваги п.Михайло Батіг прийняв чудовий букет квітів від усіх бібліотекарів нашого району, які  запевнили, що книга «Про синє море й січових стрільців» займе гідне місце на полицях їхніх книгозбірень і знайде своїх шанувальників.





Автор: зав.методичним кабінетом відділу культури
та туризму райдержадміністрації Любов Глодов'юк
Автор фото: Тарас Дутка



Переглядів: 1218 | Додав: kultura | Теги: Михайло Батіг, Про синє море й січових стрільців | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024