Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Лютий » 22 » Районний конкурс читців, присвячений 198–ій річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка та Святу рідної мови
15:13
Районний конкурс читців, присвячений 198–ій річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка та Святу рідної мови

 Цьогорічний районний конкурс читців, присвячений 198-ій річниці від дня народження Т. Г. Шевченка, що традиційно проводиться відділом культури та туризму райдержадміністрації  пройшов  у ІІ етапи.
 У І відбірковому етапі конкурсу, що відбувся на базі клубних установ сіл Підпечери, Угринів, Милування, Братківці, взяли участь 30 учасників із 23 населених пунктів району. Учасники представили на розгляд журі три твори –поезію Т.Г. Шевченка, поета – класика, сучасного українського поета, або поезію за власним вибором.
 У  фіналі, що відбувся 21 лютого в рамках Свята рідної мови у районному будинку культури, взяли участь переможці  першого етапу конкурсу – 16 кращих конкурсантів (4 у старшій та 12 у молодшій віковій категоріях), обраних членами журі конкурсу за такими критеріями : виконавська майстерність, сценічна культура, оригінальність сценічного твору, музичне оформлення, артистизм виконавця.

 У пролозі конкурсу роль Т.Г.Шевченка вдало виконав Роман Шкрумида.

 Поряд з шевченківським словом звучала  пісня «Кобзар» у виконанні народного аматорського вокального ансамблю «Перлина» ( кер. Марія Борис, заслужений працівник культури України ). 

 Всіх учасників конкурсу привітали М.Г.П'ятничук, директор народного дому м.Тисмениця та Н.Я.Штиркало, методист  обласного навчального методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

 Найгостріші соціальні драми і найтонші нюанси інтимного, гнівний біль безправ'я, неволі, хвилини розпачу, голос пробудженої людської гідності, сила непокори – все це воєдино злилося у пристрасному слові учасників конкурсу - шанувальників шевченківської поезії.
В цей день було прочитано багато віршів різних поетів. Кожен учасник по-своєму яскраво показав бачення того, чи іншого твору. 


 Конкурс продемонстрував те,  з якою любов'ю наші конкурсанти  вивчають і з якою виразністю читають твори Великого Кобзаря, та з яким трептом в душі відносяться до рідної мови. І тим, хто найбільше зворушив аудиторію, журі віддало найвищі бали.

 У старшій віковій категорії (віком від 30 і далі…) за краще виконання творів І місце  здобув Ярослав Вітенко, учасник аматорського мистецтва будинку культури с. Марківці. 
 У молодшій віковій категорії (від 16 до 29) призові місця здобули:
-І місце – Іванюк Христина, учасниця аматорського мистецтва будинку культури с.Марківці;
- ІІ місце – Штундер Ірина, учасниця аматорського мистецтва будинку культури с.Черніїв;
-ІІІ місце – Камінська Христина учасниця аматорського мистецтва будинку культури с.Братківці;

Лауреати конкурсу (зліва направо):
 Христина Камінська (с.Братківці), Ярослав Вітенко (с.Марківці), Христина Іванюк (с.Марківці), Ірина Штундер (с.Черніїв)

 Слова подяки всім учасникам висловила Стефінко О.М., начальник відділу культури та туризму Тисменицької райдержадміністрації, голова журі та вручила нагороди – подяки, грамоти та  книги сучасної і класичної української літератури.



Автор: зав.методичним кабінетом
відділу культури та туризму райдержадміністрації
Любов Глодов'юк
Автор фото: Іван Постоловський



Переглядів: 1062 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024