Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Жовтень » 16 » Святкування 70-ї річниці створення УПА
01:43
Святкування 70-ї річниці створення УПА
 
 Щирими словами, квітами, грошовими допомогами, піснею та віршем вшанували живих ветеранів УПА, учасників національно-визвольної боротьби Тисменицького району, панахидою та покладанням квітів – тих, хто не дожив до цієї пам’ятної дати в історії нашого народу.
 
 
 
Офіційну частину розпочали привітальними промовами голова районної державної адміністрації Ігор Овчар та заступник голови районної ради Руслан Фармус.
 
  «Героїзм, відданість державі та ідеї незалежності проявили ветерани УПА, і сьогодні вони є прикладом для нашої молоді, - зазначив Ігор Овчар. - Сьогодні районна влада робить багато для гідного вшанування подвигу цих людей. Зокрема, 24 учасникам бойових дій, інвалідам ОУН-УПА, 33 учасникам національно-визвольної боротьби виплачено разову матеріальну допомогу на загальну суму 17 тисяч гривень, вручено пам’ятні медалі та вітальні адреси тим, хто за станом здоров’я не зміг взяти участь в урочистих заходах». Руслан Фармус передав вітання від голови районної ради Володимира Семеніва, депутатського корпусу районної ради та підкреслив, що «ми повинні пам’ятати величний подвиг українського народу і чинити так, як личить нащадкам славних воїнів!».
 
  Керівники вручили присутнім ветеранам УПА, учасникам національно-визвольної боротьби почесну ювілейну відзнаку «70 років Української Повстанської Армії», вітальні адреси голів райдержадміністрації та районної ради, грошові допомоги і квіти.
  Свято продовжила концертна програма за участі хорових колективів, вокальних ансамблів та виконавців району, в ході якої звучали патріотичні українські пісні, вірші, запальні оркестрові марші, вокально-інструментально-танцювальні композиції, інсценізовані етапи визвольної боротьби повстанців, розгорнуто театралізоване дійство «Як вертали козаки з походу». Усіх учасників концертної програми глядачі щиро вітали оплесками, а під час оголошення ведучими Людмилою Федик та Ольгою Карп’юк завершення дійства, дарували аплодисменти стоячи.
 
  Цього дня члени районної організації Братство вояків ОУН-УПА взяли участь у святкових заходах, що відбувалися в обласному центрі, а, коли повернулися до Тисмениці, на них чекала святкова вечеря.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Джерело: текст - сайт Тисменицької РДА
Фото Івана Постоловського
 
 
 
Переглядів: 1123 | Додав: kultura | Теги: Святкування 70-ї річниці створення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024