Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Лютий » 23 » Свято рідної мови "З Кобзарем у серці"
10:03
Свято рідної мови "З Кобзарем у серці"

«Мова – то цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає від спраги. Століттями мова народу була тією повноводною річкою, яку ми називаємо поезією. Поетична грань живе в слові, і слово немислиме без неї, як немислима річка без води».

Такими словами 22 лютого в народному домі м.Тисмениця розпочалося свято рідної мови присвячене 204 – ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка «З Кобзарем у серці».

Своє вміння декламації шевченківської поезії та творів інших поетів, продемонстрували переможці відбіркових турів конкурсу читців , які проводились у клубних закладах с.Милування та с.Черніїв.

Максимів Ольга (БК с.Черніїв), Івасюта Михайло (БКс.Вільшаниця), Танчук Ілона ( Єзупільський ЦДМ), Гуляй Анастасія( клуб с.Угринів Горішній) , Борищак Анна (БК с.Драгомирчани),Турчин Христина( БК с.Братківці), Гетьман Валерія(БК с.Вільшаниця),Токарук Богдана (клуб с.Одаї), Світлана Буртик (БК с.Марківці), через призму Шевченкового слова виразили всю свою любов і повагу до Великого Кобзаря, його невмирущої сили творчості.

З шевченківським словом звучали пісні «Зоре моя вечірняя» у виконанні Оксани Марцінко, ( викладач Діана Шатарська , концертмейстр Володимир Дзеньків), та «Горнусь до тебе Україно»у виконанні тріо бандуристів , (викладач Ірина Князєва)Тисменицької школи мистецтв.

На завершення свята усі читці нагороджені подяками та цінними подарунками – книгами «Кобзар».

Захід довершила тематична книжкова виставка Тисменицької районної бібліотеки.

Інформацію підготовила провідний методист відділу культури Людмила Федик.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 744 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024