Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Лютий » 18 » Свято Шевченківської поезії
15:19
Свято Шевченківської поезії

   Цьогорічний районний конкурс читців, присвячений 197-й річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, що традиційно проводиться відділом культури та туризму райдержадміністрації в лютому місяці, пройшов  у 2 етапи.

   У І етапі конкурсу, що пройшов у селах Милування, Узин, Підлісся, Чукалівка, Хом'яківка, взяли участь 42 учасники  із 30 населених пунктів. Учасники представили на розгляд журі два твори – Шевченківський та за власним бажанням.

   У ІІ завершальному етапі конкурсу, що відбувся в рамках свята Шевченківської поезії 18 лютого в приміщенні районного народного дому, взяли участь 19 кращих конкурсантів (4 у старшій та 15 у молодшій віковій категорії ), обраних членами журі конкурсу за такими критеріями: виконавська майстерність, сценічна культура, оригінальність сценічного твору, музичне оформлення, артистизм виконавця. На святі конкурсанти декламували різноманітні твори Т.Г.Шевченка, а саме: уривки з твору «Гайдамаки»(«Гонта в Умані», «Лебедин», «Титар»), «Мар’яна-черниця», «Наймичка», «Хустина», «Утоплена», «Сон», «Лілея», «Відьма», «Чума» та багато інших. А також конкурсанти приємно здивували журі виконанням власних творів.

   Привітав всіх учасників конкурсу Володимир Дутчак (голова журі), заступник голови  райдержадміністрації з гуманітарних питань.

   Більшість учасників конкурсу – це шкільна та студентська молодь, і надзвичайно тішить те, що наше майбутнє покоління любить та плекає Шевченківське слово.


   Отож, переможцями стали:
у старшій віковій категорії (віком від 35 і далі):

   І місце – Ольга Басюк с.Рибне


У молодшій віковій категорії ( від 14 до 35 ):
   Гран-Прі – Оксана Гринів с.Стриганці

   І місце –Христина Жовнір с.Ямниця

   ІІ місце – Ольга Лапінська БК с. Вільшаницям

   ІІ місце –Анна Горбак с.Черніїв

   ІІІ місце – Тетяна Бойко с.Колодіївка

   ІІІ місце – Орест Михавйлюк с.Черніїв


   Усі учасники конкурсу були нагородженні «Кобзарями », книгами сучасної і класичної української літератури, а також грамотами, подяками відділу культури та туризму Тисменицької райдержадміністрації.



Автор: методисти відділу культури та туризму
Тисменицької райдержадміністрації

Автор фото: Іван Постоловський


Переглядів: 2073 | Додав: kultura | Теги: Свято шевченківської поезії | Рейтинг: 2.2/60
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024