Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2017 » Вересень » 22 » Тисмениччина на фестивалі "Покутські джерела"
14:12
Тисмениччина на фестивалі "Покутські джерела"

Тисмениччина – щедра і багата, творча і цікава перлина Покутського краю. Це – край сивочолого Дністра, чистих джерел, затишних покутських сіл, які славляться гостинністю своїх мешканців, поетичною душею людей, усім різнобарв’ям талантів щедрої життєдайної землі…

21 вересня, у день Різдва Пресвятої Владичиці нашої Богородиці і Приснодіви Марії, мистецькі колективи Тисмениччини на чолі із офіційною делегацією Тисменицького району: головою Тисменицької райдержадміністрації п. Іваном Семанюком та його заступником - п. Степаном Мандибуром, заступником голови Тисменицької районної ради п. Ігорем Федоришиним, начальником відділу культури райдержадміністрації п. Олександрою Стефінко взяли участь у УІІІ обласному відкритому фестивалі аматорського мистецтва «Покутські джерела», що цьогоріч відбувся у м. Городенка.

Місцеві глядачі та гості цього чудового покутського краю мали змогу насолоджуватися нашим фольклором, піснями, музикою і танцями. Достойно привітавшись із глядачами ми розпочали свою програму і гостинно запросили до нашої Горпини на іменини - це жартівлива фольклорно – етнографічна композиція, яку майстерно із гумором виконали народний аматорський вокальний ансамбль «Клузівчанка» с. Клузів під керівництвом Романа Мантуляка.

« Проходять роки….Змінюємося ми, змінюється все навколо, але залишається вічним те, чим ми пишаємось і гордимося – це природна краса рідного отчого краю, наші традиції, звичаї, обряди, це те, що ми повинні зберегти для прийдешніх поколінь...». Саме ці слова ведучого Романа Шкрумиди стали підводкою до того, що наше молоде покоління зберігає, примножує та популяризує нашу народну автентику. У виконанні народного аматорського ансамблю танцю «Тисменичанка» народного дому м.Тисмениця, керівники Ярема Галига, заслужений працівник культури України та Роман Шкрумида, на фестивалі були представлені український народний танець «Клубівецький кручений», записаний у с. Клубівці Тисменицького району та український народний танець «Тисменицька полька - сокола», записаний у м. Тисмениця, які супроводжувалися бурхливими оплесками глядачів.

Композицією старовинних обрядових покутських пісень городенківську публіку приємно дивував і народний аматорський вокальний ансамбль «Перлина» народного дому м. Тисмениця під орудою Марії Борис, заслуженого працівника культури України. Вигуками «Браво!» супроводжувалася пісня «Зелений дубочку», що була вплетена у композицію.

Почерпнувши творче натхнення з духовної криниці рідної покутської землі, чудово виступили на фестивалі і учасники оркестру народної музики Олега Камінського народного дому м. Тисмениця під орудою Володимира Шотурми. «В»язанка українських мелодій», пісня «Калиновий цвіт» у виконанні солістки оркестру Світлани Бойко були гідно оцінені глядачами фестивалю .Із побаченого і почутого на фестивалі у Городенці ми вкотре пересвідчилися у тому, що покутяни – це особливі люди, які люблять свій край, славлять у молитві Бога, бо знають, що «Без Бога, а ні до порога».

У генах покутян з Божого благословення закладена висока духовність, високе почуття батьківства, гостинність, любов до рідної землі - матінки України. Саме краса покутського краю надихає рідних синів і дочок до творчої праці: кольорових неповторних вишиванок, чудових художніх творів, музики і пісень.

Від щирого серця ми представляли своє рідне мистецтво для городенківців та гостей цього чудового покутського містечка. Гідно представивши наш район ми з гордістю перейняли естафету обласного відкритого фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела». І вже у наступному році ми раді будемо знову зустрітися та провести у себе, на нашій рідній покутській землі - м. Тисмениця, ІХ обласний відкритий фестиваль аматорського мистецтва «Покутські джерела».

З нетерпінням чекаємо нової творчої зустрічі!

Завідуюча методичним кабінетом відділу культури райдержадміністрації Любов Глодов'юк.

 

Переглядів: 676 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024