Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Лютий » 28 » Творча зустріч з Йосипом Карпівим
12:45
Творча зустріч з Йосипом Карпівим

28 лютого у Народному домі м.Тисмениця відбулася творча зустріч із Йосипом Карпівом – етнографом, засновником Клубовецького краєзнавчого музею, автором книг, пісень про Клубівці і Тисменицю, поетом, педагогом, лауреатом районної премії імені Романа Федоріва. Свято із назвою «День прожити з мудрістю сонета, з працею високої мети» відбулося в рамках відзначення його 70-річчя та випуску чергової збірки поезій «Близьке і далеке».

Концертна зала у неділю по обіді завдяки працівникам відділу культури районної державної адміністрації та районної бібліотеки перетворилася на літературну світлицю. Сюди завітали усі, хто шанує та поважає Йосипа Карпіва як особистість, цінує його вклад у збереження та примноження культурної спадщини краю, багаторічну педагогічну працю, творчий доробок, його працелюбство та щиру любов до своєї малої й великої Батьківщини. Серед них – представники влади, друзі, родичі, вчителі, колишні учні, односельці, працівники культури краю. 

    Зі сцени говорили багато теплих слів про Йосипа Карпіва, вручали відзнаки, вітальні адреси, дарували квіти, подарунки гості свята, а саме: керівник апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослав Татарин, начальники відділів культури РДА Олександра Стефінко, освіти РДА Світлана Шарабуряк, сільський голова с. Клубівці Богдан Рекетчук, директор Тисменицької дитячої школи мистецтв імені Йова Княгиницького Роман Медвідь, колеги-педагоги й автори власних книг Михайло Медвідь, Лідія та Василь Завацькі, Іван Драбчук, Любов Пушко, Оксана Пронюк. 

Промовці відзначали добру вдачу ювіляра, працю в царині різних дисциплінетнографії, фольклористики, топонімії, освіти, дослідницьку діяльність, участь у музейній та видавничій справі, його власну творчість та поштовх до написання і видання книг інших авторів.

     За багаторічну плідну літературну діяльність, активну участь у громадському житті району шанованого клубівчаина нагородили спільною грамотою голови районної державної адміністрації та голови районної ради, а також Подякою голови Тисменицької районної ради. 

      Автор слухав добрі слова на свою адресу, зручно вмостившись за журнальним столиком, заповненим плодами його праці – виданими власними та написаними у співавторстві книгами. Загалом їх у творчому доробку ювіляра близько двох десятків. 

       Поетичне слово Йосипа Карпіва звучало із уст ведучої та режисера святкового дійства Любові Глодов’юк, читця Людмили Федик. Вірші перепліталися музичними вітаннями у виконанні учасників аматорського мистецтва с. Клубівці (керівники Роман Середюк, Іван Палагіцький, Марія Палагіцька) та Тисмениччини – вокального ансамблю «Два кольори» (керівник Тамара Березіцька), хорового колективу «Благовіст» (керівник Руслана Ракета), а також співачки Оксани Белько. 

      Автор слухав добрі слова на свою адресу, зручно вмостившись за журнальним столиком, заповненим плодами його праці – виданими власними та написаними у співавторстві книгами. Загалом їх у творчому доробку ювіляра близько двох десятків. 

  Читав власну поезію й сам автор, ділився спогадами та дослідженнями пам’яток як у своєму отчому селі Клубівці, так і у Тисмениці. А гості його свята насолоджувалися теплою і дружньою атмосферою творчості, гармонії, любові і добра.

Фото - Іван Постоловський

Інформація - сайт РДА

Переглядів: 796 | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024