Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Жовтень » 19 » Творчий звіт народного аматорського вокального ансамблю "Перлина"
16:36
Творчий звіт народного аматорського вокального ансамблю "Перлина"

18 жовтня концертний зал Тисменицького районного народного дому був переповнений щирими шанувальниками, друзями і поціновувачами талановитого, яскравого, ефектного жіночого гурту «Перлина», який  в той день відзначав своє 25 – річчя творчої діяльності. Завдяки ніжним голосам, чутливим серцям та співочій душі кожної учасниці «Перлини» глядачі з цікавістю поринули у світ високих почуттів – Поезії, Музики, Вірності, святої Любові та Кохання....

А для тих, хто  з певних причин не змогли завітати на свято я коротко постараюся відтворити у вашій уяві все те, що відбувалося у той святковий день...

За доброю українською традицією свято розпочалося з молитви та Божого благословення від пароха церкви Святого Миколая отця Володимира Гринишина. А далі линули духовні пісні – «Маріє, Діво Пресвята», «Мати Божа», презентовані «Перлиною» в багатьох країнах, де, не розуміючи української мови, глядачі просили їх співати ще і ще... Особливе захоплення викликала пісня «Край лісу в долині», в якій оспівується Погінська Матір Божа, яка запрошує щорічно на Прощу до Погоні тисячі людей. Друзі «Перлини» з німецького квартету «SMS», які відвідали у 2006 році це святе місце, надіслали відеозйомку пісні «Святий Боже», висловивши підтримку друзям по мистецтву, і побажали, щоб в Україні був мир і спокій, з Божою допомогою.

Скільки пісень переспівано «Перлиною», скільки емоцій викликано у слухачів! Адже дівчата завжди співають щиро і всю свою любов вкладають в розкриття змісту кожної пісні. А коли звучить пісня про кохання у супроводі роялю і саксафону – то неймовірні відчуття... У душевному тендемі «Перлини», Любомира Медвідя та Петра Цьолика звучали пісенні та інструментальні твори про кохання, які підносилися на щемливих хвилях радості, а моментами кидали у вир безнадії і туги, і далі знову виринали у надії почуттів, що варто жити і кохати. У блоці щирих пісень про кохання по – особливому звучав пісенний твір «Незабутній вальс» українського композитора – класика, нашого земляка, уродженця Коломиї Анатолія Кос – Анатольського. Саме завдяки «Перлині» багато глядачів того вечора дізналися про величних постатей, а саме про те, що недавно ми вшановували 150 років від дня народження першого професійного композитора у Західній Україні Дениса Січинського, який у співпраці з Іваном Франком створив музичний шедевр про нерозділене кохання: Івана Франка – з пані Дзвонковською, а Дениса Січинського – з пані Гентерівою...

Крім пісень композиторів – класиків, зарубіжних композиторів, українських народних пісень,  окрему сторінку в репертуарі «Перлини» було відведено самодіяльним композиторам, а саме творінням випускників школи, а тепер колег по роботі, які успішно крокують до висот композиторської майстерності  - Володимиру Данчуку, Любомиру Медвідю,  авторські твори яких також супроводжувалися гучними оплесками глядачів.

Зворушливою сторінкою ювілейного вечора стала згадка усіх учасниць, які пройшли школу в «Перлині», а двох в той вечір згадали по – особливому....Хвилиною мовчання пом»янули Олену Бойкович та Орисю Куцьку. Згадали ще одного відданого шанувальника творчості «Перлини», який дуже часто, ідучи до церкви, заходив тихенько в зал під час репетиції і слухав..., а потім виголошував своє захоплення і додавав дівчатам творчої снаги і тоді зазвучала улюблена пісня покійного отця – декана Василя Гринишина «На горі дубочок».

Згадали людей, які завжди забезпечують яскраве розкриття змісту кожної пісні, що звучить в супроводі фортепіано, це концертмейстери, які впродовж 25 –  років працювали з колективом: Ярослав Балагура, Іван Дутка, Марта П»ятничук, Лілія Прибільська, Любомир Медвідь.

А тим часом продовжували надходити вітання для колективу: поетичне вітання  надійшло від нашої землячки, почесної жительки Тисмениці Рогніди Сендецької, пісенне відеовітання надійшло від колег по творчості вокального ансамблю «Візерунки» з Кіровоградщини -  м. Гайворон. І як заявляла чудова ведуча святкового заходу Ольга Карп»юк: «Колективу надійшло дуже багато святкових вітань з ювілеєм: із Закарпаття, Буковини, Полісся, Слобожанщини і Голландії, Хорватії, Німеччини, Польщі. І всі щиро бажають вам ще безліч таких творчих злетів. Нажаль, за браком часу, не можемо зачитати всі...»

З радістю і великою приємністю сприймала «Перлина» та всі глядачі вітальне слово та пісні у виконанні народного артиста України, «хрещеного батька» «Перлини» Богдана Сташківа.

По – особливому звучали пісні у виконанні жіночого ансамблю у супроводі оркестру народної музики Олега Камінського народного дому м. Тисмениця під керівництвом Володимира Шотурми.

Святкова концертна програма «Перлини» була дуже насиченою  привітаннями від шанувальників щирої української пісні: Ярослава Татарина, керівника апарату Тисменицької районної державної адміністрації, Михайла П»ятничука, директора народного дому м. Тисмениця, кандидатів на посаду міського голови: Петра Данилюка, Петра Мицака, Іванни Кучер, Степана Сворака. А вся концертна програма, яка тривала більше як три години супроводжувалася гучними оплесками та оваціями вдячних глядачів та професійною оцінкою колективу від спеціаліста обласного навчально – методичного центру культури та туризму Прикарпаття Світлани Лещишин. Додавали яскравості і змістовності святу відеоролики, фотослайди, майстерно змонтовані Мартою Савчук, інженером – програмістом Тисменицької ЦБС.

Інформація Любов Глодов"юк

Фото Івана Постоловського

Переглядів: 1460 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024