Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2019 » Січень » 23 » У ДЕНЬ СОБОРНОСТІ НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 100-РІЧЧЯ АКТА ЗЛУКИ УНР ТА ЗУНР
10:05
У ДЕНЬ СОБОРНОСТІ НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 100-РІЧЧЯ АКТА ЗЛУКИ УНР ТА ЗУНР

22 січня в Україні відзначають День Соборності та 100-ту річницю Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) і Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР). З цієї нагоди у Народному домі м. Тисмениця відбулися районні урочистості за участі першого заступника голови районної державної адміністрації Володимира Заника, заступника голови райдержадміністрації Степана Мандибура, голови районної ради Тетяни Градюк, заступника голови районної ради Ігоря Федоришина, представників відділів апарату, структурних підрозділів РДА, виконавчого апарату районної ради, працівників закладів освіти, культури, соцзахисту та медичних установ, громадських організацій, учнівської молоді, громадськості, ЗМІ.

Святкова програма заходу розпочалася із Державного Гімну України.

Про подію, що відбулася рівно сто років тому через призму сучасності, головні здобутки сьогодення у процесі зміцнення та розбудови України говорила у своїй вітальній промові голова районної ради Тетяна Градюк.

Більш детально про Акт злуки, як доленосний документ, що засвідчував об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну велику державу, передумови проголошення соборності та її наслідки для української історії йшлося у доповіді Ігоря Федоришина, яка доповнювалася слайдами зі світлинами про події тих часів, ключових осіб, документи.

Згадав промовець й «живий ланцюг» від Києва до Львова 21 січня 1990 року та сьогоднішні урочисті заходи у столиці України, учасником яких стала й делегація із Тисменицького району.

Святковий концерт продовжив програму відзначення ювілейної дати від дня соборності. Учасники аматорського мистецтва подарували присутнім чудову атмосферу виконанням різножанрових українських пісень та мелодій. Не обійшлося без традиційного народного танцю – гопака. А завершальним акордом дійства стало спільне багатоголосе звучання коляди «Нова радість стала».

В рамках заходу у виставковій залі районного будинку культури експонувалася книжкова виставка «Єднання заради незалежності», підготовлена працівниками Тисменицької районної бібліотеки.

Джерело інформації: сайт Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 402 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024