Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Лютий » 23 » У ТИСМЕНИЦІ ПОМИНАЛИ ЗАГИБЛИХ АКТИВІСТІВ МАЙДАНУ
20:57
У ТИСМЕНИЦІ ПОМИНАЛИ ЗАГИБЛИХ АКТИВІСТІВ МАЙДАНУ

У неділю 23 лютого у Тисмениці на площі біля символічного пам’ятника Борцям за волю України під час жалобного віча його учасники поминали загиблих у Києві активістів Майдану. Із запаленими свічками під звуки лемківської народної пісні «Пливе кача», що стала жалобною піснею Майдану, кілька сотень людей оплакували і молилися за душі сміливих та небайдужих учасників протестів у Києві, які своєю кривавою жертвою відкрили шлях до іншого життя в іншій – демократичній і вільній європейській Україні.

Голова районної ради Володимир Семенів у своєму виступі зачитав імена і прізвища вісьмох загиблих прикарпатців, а це: депутат Городенківської районної ради від ВО «Свобода», сотник Івано-Франківської сотні самооборони 44-річний житель Городенки Сергій Дідич, 19-річний студент філософського факультету Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Роман Гурик, 30-річний калушанин Ігор Дмитрів, 44-річний мешканець ГороденкиСергій Поміщик, жителі Коломийщини Ігор Ткачук (39 років, с. Велика Кам’янка),Ярослав Грабовський (35 років, с. Печеніжин), Володимир Павлюк (близько 40 років, м. Коломия) та активіст Євромайдану бізнесмен Боган Калиняк, який помер в обласній лікарні після сутичок на вул. Грушевського у Києві. Усі вони – герої, бо віддали своє життя за волю і незалежність України. В. Семенів сповістив тисменичанам сумну звістку, що житель с. Підлужжя нашого району є тяжко поранений і сьогодні перебуває у одній із лікарень Києва. 

IMG_5423

Один із тих, хто був на Євромайдані в один із перших днів його організації, і згодом неодноразово їздив до столиці України, як учасник протестних акцій, депутат районної ради – Руслан Фармус. Він розповів про розвиток подій у центрі столиці з перших уст, поділився із скорботною громадою своїми враженнями, думками та висновками. А також подякував усім небайдужим, які долучалися до діяльності Майдану: чи то власною активною позицією і присутністю у Києві, чи допомогою фінансово, речами, продуктами харчування, організацією, молитвою тощо.

IMG_5541

Пам’ять загиблих героїв Майдану вшанували хвилиною мовчання. 

IMG_5442

IMG_5444

IMG_5546

IMG_5427

IMG_5441

Поминальну панахиду відслужили священики храмів Тисмениці. 

IMG_5460

IMG_5519

Запалені свічки виклали у формі українського національного герба - Тризуба у центрі площі. 

IMG_5480

IMG_5514

IMG_5515

В оточенні вогників були й портрети загиблих, встановлені біля фасаду пам’ятника Борцям за волю України. 

IMG_5497

IMG_5520

Скорботний захід продовжили промови пароха церкви святого Архистратига Михаїла о. Романа Микієвича, активістів Наталії Сворак, Ольги Постоловської, Мирослави Василюк, Василя Петруніва, Миколи Понайди, Ярослави Підлуської інших учасників віча. 

IMG_5474

IMG_5560

IMG_5600

IMG_5681

IMG_5704

IMG_5613

IMG_5640

Перемогу ще зарано святкувати, адже попри те, що сьогодні вже не свистять кулі, суспільство має бути готовим жити в іншій, відродженій, європейській Україні, за яку віддали життя герої Майдану. Таким був лейтмотив виступів учасників віча.

Зворушливими були вірші, на які надихнули криваві події останніх днів в Києві, в авторському виконанні Лесі Оленчук, а також Ольги Карп’юк та Ольги Постоловської.

IMG_5603

IMG_5411


Січень-лютий 2013 року стали найкривавішими в історії незалежної України. Цими днями в усіх регіонах прощаються із загиблими. За офіційними даними Міністерства охорони здоров’я України станом на 23 лютого 2014 року від початку сутичок у Києві загинули та померли 82 людей, за неофіційними – їх більше сотні. Сотнями вимірюється кількість тяжко поранених, поранених, скалічених, багато тих, хто пропав безвісти. Усі вони – герої України. Їх оплакують, в останню путь проводжають цілими громадами. Приїжджають навіть ті, хто ніколи не був знайомий із покійним, але хотів віддати йому, як герою, останню шану. Їх називають Небесною сотнею і переконані: «Герої не вмирають»!.





Переглядів: 1340 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024