Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Березень » 3 » У ТИСМЕНИЦІ ВІДБУЛОСЯ ВЕЛЕЛЮДНЕ ВІЧЕ НА ПІДТРИМКУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ УКРАЇНИ
04:04
У ТИСМЕНИЦІ ВІДБУЛОСЯ ВЕЛЕЛЮДНЕ ВІЧЕ НА ПІДТРИМКУ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ЦІЛІСНОСТІ УКРАЇНИ


Сьогодні, 3 березня, у Тисмениці на площі біля пам’ятника Борцям за волю України проведено народне віче «Захистимо Україну» на підтримку територіальної цілісності держави. Кілька сотень учасників, серед яких керівництво районної ради, районної державної адміністрації, духовенство, депутати районної ради, очільники територіальних громад, працівники підприємств, установ, організацій, керівники силових структур в районі, члени громадських об’єднань, молодь, старшокласники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, громадськість, прийшли виразити свою громадянську позицію, помолитися за мир і спокій в Україні, за її неподільність та суверенітет і вшанувати пам’ять загиблих Героїв Небесної Сотні.

Народне віче розпочалося із Державного Гімну України та хвилини мовчання в пам’ять про загиблих на Майдані борців за волю України.

IMG_5976

Велелюдному зібранню в середмісті передувало засідання сесії районної ради. Прийняте рішення зачитав голова районної ради Володимир Семенів. Він також повідомив, що його друзі і знайомі, високопосадовці із Чернігівщини та Сумщини, запевняють про єдність українського народу, незалежно від місця проживання. І ця позиція вселяє оптимізм та віру в перемогу. 

IMG_5984

Цю ж думку продовжив голова Асоціації сільських і селищних рад району, сільський голова Старого Лисця Анатолій Лущак, який спілкується із очільниками територіальних громад різних регіонів України та Криму. Вони переконують, що прагнуть жити у неподільній державі, варто тільки не загострювати ситуацію і зберігати спокій.

IMG_6010

Перед громадою також виступили депутати районної ради Руслан Фармус,

IMG_6077

Іван Когуч,

IMG_6001

Михайло Запухляк,

IMG_6009

Іванна Кучер.

IMG_6022

Молебень за Україну відслужили священики Української Греко-Католицької та Української Автокефальної Православної церков Володимир Гринишин, Тихон Кривецький, Ігор Пилипчук, Ігор Приймак та нагадали громаді, що розпочався період Великого Посту – час прощення, молитви і віри. Віри в Україну.

 IMG_6024

IMG_6066

Усі учасники народного віча підтримали резолюцію, яку буде направлено у Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України, Раду національної безпеки і оборони, а також іноземним партнерам району – у Стшельце Опопьскє (Польща) та округ Бандера, штат Техас (США). 

IMG_5999

Текст резолюції: «Ми, жителі Тисмениччини, учасники народного віча, у цей важкий час, коли Росія розпочала відкриту агресію проти України, звертаємось до краян, віруючих усіх церков і конфесій із закликом відстояти державність, незалежність і територіальну цілісність України, зберігати витримку, бути організованими і дисциплінованими, не піддаватися на провокації.

Українська влада сьогодні є конституційною, легітимною, визнаною світовою спільнотою.

Закликаємо об’єднатися, неухильно і рішуче виконувати рішення чинної української влади.

Висловлюємо вдячність світовій спільноті за підтримку та солідарність з Українським народом. Сподіваємось на вжиття рішучих та вичерпних заходів політичного, економічного та військового тиску на Кремль з метою негайного припинення військової агресії Росії проти України.

Звертаємося до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України негайно підписати угоду про асоціацію з Європейським Союзом та вжити невідкладних заходів щодо зміцнення обороноздатності України, захисту інформаційного простору нашої держави від антиукраїнської пропаганди.

Захоплюємося мужністю військовослужбовців Збройних сил України, які залишилися вірними Українському народові. Україна завжди забезпечувала мир і спокій в епіцентрах збройних міжнародних конфліктів. Тепер такого захисту потребуємо ми.

З нами Бог! За нами Україна! Слава Героям України! Слава Україні!»

IMG_5970

Завершальним акордом заходу єднання українців став духовний гімн України «Боже, великий, єдиний».





Переглядів: 1108 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024