Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Серпень » 24 » У Тисмениці відзначили 21-у річницю Незалежності
02:35
У Тисмениці відзначили 21-у річницю Незалежності

 Одягнені у державні прапори міста, селища і села, по-особливому святкова атмосфера, люди у вишиванках та урочисті заходи. 24 серпня Україна відзначила 21-у річницю своєї Незалежності.

 «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни», - молилися за свою державу по усіх храмах міста та району та поминали загиблих за її волю.

 У Тисмениці участь у святій Літургії взяли: керівництво району, міста, духовенство, представники офіційної делегації із польської ґміни Стшельце Опольскє, службовці управлінь, відділів, структурних підрозділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, міської ради, силових структур, очільники та представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, депутати районної ради, лідери та представники громадських об’єднань, політичних партій, учителі та учні Тисменицької школи, громадськість.

 Святкова хода колони із державними прапорами під супровід духового оркестру. Кошики із квітами у синьо-жовтих кольорах національного прапора та в біло-червоних від польської делегації покладено до пам’ятника Борців за волю України, інших пам’ятників та меморіальних дощок від нащадків, як пошана та невмируща пам'ять про те, кому вони зобов'язані нинішнім святом.
 При переповненому залі Народного дому відбулася урочиста академія. Із доповіддю про результати, з якими Тисмениччина зустріла 21-у річницю Незалежності України, виступив голова районної державної адміністрації Ігор Овчар. Керівник підсумував роботу економічного та гуманітарного блоку, розповів про бюджет, співпрацю та духовне життя краю, а на завершення подякував усім, хто щоденною працею вкладає свою лепту у розбудову України та дбає про розвиток Тисменицького району.
 Голова районної ради Володимир Семенів підкреслив, що День Незалежності України має стати святим для кожного українця, ми повинні гордитися тим, що є українцями, як, до прикладу, у сусідній Польщі, кожен її громадянин із гордістю промовляє, що він – поляк, і тільки тоді ми матимемо таку державу, про яку мріємо.
 За активну участь в розбудові і утвердженні держави та з нагоди 21-ї річниці Незалежності України перші особи району вручили грамоти голови обласної державної адміністрації та голови обласної ради, грамоти голови районної державної адміністрації та голови районної ради та подяки голови Тисменицької районної ради.
 Від офіційної делегації із польської ґміни Стшельце Опольскє усіх присутніх привітав голова міської ради міста Стшельце Опольскє Боґуслав Фаріон. «Від імені жителів Стшелєц Опольскіх я хочу подякувати вам за десять років співпраці і особливо приємно, що маю нагоду висловити це у такий величний день, коли Україна здобула свою самостійність. Саме незалежність і для України, і для Польщі відкрила нові можливості розвитку. І хоча у Тисмениці я перший раз, але в Україні вже бував раніше і дуже вражений, як змінилася ваша держава», - підкреслив він та побажав усім благополуччя, радості та процвітання.
 Святкову програму продовжили виступи творчих колективів та виконавців Тисмениччини, які своїми музичними, пісенними, танцювальними, фольклорними номерами додали гарного настрою усім присутнім та створили атмосферу затишку, гармонії і добра.


Джерело:
текст - сайт Тисменицької РДА
Фото Івана Постоловського та 
Тараса Дутки



Переглядів: 860 | Додав: kultura | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024