Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Жовтень » 17 » У Тисмениці відзначили 69-у річницю УПА
13:38
У Тисмениці відзначили 69-у річницю УПА

 16 жовтня у Тисмениці відзначили 69-у річницю утворення Української повстанської армії.
 Розпочалося святкування із молитви у церкві святого Миколая, продовжилося на центральній площі міста. Туди колоною вирушили керівництво району, члени районної організації Братства вояків ОУН-УПА, духовенство, працівники управлінь, відділів, структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, представники підприємств, установ, організацій, учителі та учні Тисменицької ЗОШ, молодь, громадськість.



 Священики церков святого Архистратига Михаїла Роман Микієвич, святого Миколая Руслан Андрусяк та Андрій Костенко, Різдва Пресвятої Богородиці Микола Понайда відслужили панахиду за загиблими.



   «У день святої Покрови ми відзначаємо велике свято – утворення УПА, воїни якої поклали своє життя на вівтар боротьби за Україну, за її волю і незалежність», – розпочав свій виступ голова районної державної адміністрації Ігор Овчар.
Він зазначив, що серед нас є ветерани УПА та живі свідки її діяльності, яких необхідно запрошувати на шкільні уроки, щоб молодь знала правдиву історію свого краю та держави. Керівник підкреслив, що влада дбає про благополуччя та достойний життєвий рівень членів Братства вояків ОУН-УПА: виплачуються індивідуальні щомісячні доплати до пенсій, у рамках районної програми «Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів» протягом цього року виділено 5000 грн., відповідно до розпорядження районної ради «Про відзначення 20-ої річниці проголошення незалежності України» виділено 21500 грн. на матеріальні допомоги, організовуються екскурсійно-краєзнавчі поїздки, до свят усі ветерани отримують продуктові набори, а найактивніші ще й грамоти та грошові премії.

 Пам’ять загиблих героїв вшанували покладанням квітів до пам’ятника Борцям за волю України, могили вояків ОУН-УПА по вулиці Слобода.

 Звучали патріотичні пісні у виконанні хору «Дзвін» (керівник Мирослава Василюк),

 народного аматорського вокального тріо «Калинове намисто».

 Виступали голова районної організації Братства вояків ОУН-УПА Петро Галига,

спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю апарату райдержадміністрації Андрій Татарин, голова районної організації Спілки офіцерів України Ярослав Оленчук.

 Віче-реквієм завершилося Державним Гімном України, який виконали усі присутні під звуки оркестру духової музики відділу культури та туризму райдержадміністрації (керівник Віктор Куцак). А далі для вояків ОУН-УПА районною державною адміністрацією організовано святковий обід.

Джерело:   сайт Тисменицької РДА
Фото Михайла П'ятничука


Переглядів: 911 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024