Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Листопад » 2 » У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 95-У РІЧНИЦЮ ЗУНР
04:26
У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 95-У РІЧНИЦЮ ЗУНР

01 листопада 2013 року в Народному домі м. Тисмениця відбулися урочисті збори з нагоди 95-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки, участь у яких взяли керівники району та міста, начальники управлінь, відділів апарату, структурних підрозділів районної державної адміністрації, виконавчого апарату районної ради, територіальних відомств центральних органів виконавчої влади, силових структур, вчителі та учні Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ст. з поглибленим вивченням окремих предметів,  представники громадських об’єднань, підприємств, установ, організацій.

Почався святковий захід з виконання Державного Гімну України

IMG_6808

та покладання квітів до меморіальної дошки першого Прем’єр-міністра ЗУНР Костя Левицького, який є вихідцем з м. Тисмениця.

IMG_6815

Із доповіддю на тему «ЗУНР як унікальний приклад українського державотворення» виступив кандидат політичних наук, спеціаліст інформаційно-аналітичного відділу апарату районної державної адміністрації Андрій Татарин. Ґрунтовна тематична доповідь супроводжувалася демонстрацією слайдів з історії ЗУНР та м. Тисмениця.

IMG_6822

95 років тому відбулася унікальна подія в історії України – 1 листопада 1918 року у Львові була проголошена Західноукраїнська Народна Республіка. Недовго проіснувала вона, однак приклад жертовності наших земляків став символом для подальшої боротьби за вільну Україну.

ЗУНР назавжди увійшла в історію України.Пам'ять про наших славних попередників – учасників національно-визвольних змагань назавжди залишиться в наших душах і серцях. Маємо пишатися нашими славними попередниками, які у важкі революційні часи змогли створити власну державу.

Також учасники урочистих зборів переглянули фільм з циклу «Українські державники» про нашого земляка, уродженця м. Тисмениця, видатного державного і громадського діяча, першого Прем’єр-міністра ЗУНР Костя Левицького.

На сцені працівниками районної бібліотеки організовано книжкову виставку на тему: «1 листопада – День державності на західноукраїнських землях». Ведучий святкового заходу – Роман Шкрумида.

IMG_6805




джерело: сайт Тисменицької РДА



Переглядів: 754 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 95-У РІЧНИЦЮ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024