Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Лютий » 24 » У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ
10:54
У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

        20 лютого у Тисмениці вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні – людей, які загинули під час Революції гідності переважно 18-20 лютого минулого року. З цієї нагоди у Народному домі відбувся вечір-реквієм за участі голови районної державної адміністрації Івана Семанюка, заступника голови районної ради Руслана Фармуса, керівного складу виконавчої та представницької гілок влади району, міської влади, громадських організацій, керівників та працівників підприємств, установ, організацій, закладів культури, старшокласників та учителів Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, громадськості. На меморіальний захід завітали представники громадянського корпусу полку «Азов» Ярослав Вакалюк – начальник відділу кадрів та Руслан Чуйко – працівник прес-служби.

         Пам’ять невинно убієнних, полеглих від куль снайперів, замучених і тих, хто пропав безвісти під час трагічних подій Революції гідності - на вулицях Інститутська, де загинула більшість Небесної Сотні, Грушевського, українських військових-патріотів, які загинули за час проведення АТО, усіх борців за волю і незалежність України вшанували запаленими свічками. Їх у зал під мінорне музичне звучання винесли учасники танцювального колективу «Тисменичанка» (керівник Роман Шкрумида). Візуальним супроводом став відеоролик зі світлинами Героїв Небесної Сотні, монтаж якого виконала Іванна Підлуська - бібліограф Тисменицької районної бібліотеки.

        Скорботний творчий вечір продовжила лемківська пісня-реквієм «Пливе кача» у виконанні чоловічого квартету клубу с. Клубівці (керівник Р.Середюк). Увесь зал слухав цей символічний твір Майдану стоячи, з болем у серці та сльозами на очах.

         Впродовж мистецької частини пам’ятного заходу звучали пісні та вірші про сумні, але доленосні події для України. Поезію «Жінко, чому ви плачете» декламувала Вероніка Слюсар, вірш Наталії-Вікторії Болоровської «Привіт» емоційно прочитала провідний методист відділу культури РДА Людмила Федик. Пісня «Мамо, не плач» прозвучала у виконанні Оксани Недоступ та викликала сльози у багатьох присутніх, адже саме цей текст став одним із перших, написаних під впливом трагічних подій на Майдані. Пісню «Над землею тумани» подарував присутнім молодіжний вокальний ансамбль «Фортуна» (керівник Тамара Березіцька), а «Небесна Сотня» прозвучала у виконанні Василя Дубіцького.

 

       Кульмінацією заходу став перегляд документального фільму військового репортера, добровольця полку «Азов» та учасника Революції гідності Руслана Ганущака «Два дні в Іловайську», який представив начальник відділу кадрів громадянського корпусу полку "Азов" Ярослав Вакалюк.

        Події війни, але вже через призму фотокамери, презентовано в експозиції світлин цього ж автора, що представлена у виставковій залі Народного дому. На десятках фронтових фотографій, які оглянули учасники заходу, зафіксовані околиці Маріуполя та Урзуфа, сміливі і віддані країні бійці «Азову».

      Прем’єрний показ відео та фоторобіт військового репортера із Прикарпаття Руслана Ганущака відбувся далеко за межами України – у Сполучених Штатах Америки, в Нью-Йорку. Опісля творчий доробок побачили й на батьківщині автора. До речі, він особисто мав презентувати у Тисмениці фільм та фотовиставку, але запеклі бої під Маріуполем завадили репортеру приїхати на ротацію, а відтак і на зустріч із тисменичанами. Тож коротко про автора та роботи розповіли учасник подій Революції гідності, член Національної спілки фотохудожників України, лауреат районної Премії Романа Федоріва Тарас Дутка та Ярослав Вакалюк.

   Пам’ятний захід, автором сценарію і режисером якого є завідувач методичного кабінету відділу культури РДА Любов Глодов’юк, завершився виконанням Державного Гімну України.

          Опісля усі стали свідками урочистого освячення наріжного каменя, що є підвалиною у спорудженні пам’ятника Небесній Сотні України. Встановлення меморіального знака на центральній площі у середмісті Тисмениці є ініціативою керівництва міської ради.

Текст - сайт Тисменицької РДА
©Фото Івана Постоловського

 

Переглядів: 804 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024