Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Січень » 30 » У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ
16:43
У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ УКРАЇНИ


   Покладанням вінків, молитвою, запаленими свічками, натхненними виступами та хвилиною мовчання 29 січня у Тисмениці вшанували пам’ять героїв Крут і усіх, хто загинув, захищаючи Україну у різні часи історії та сучасності.

   На віче-реквієм, що відбулося на центральній площі міста біля пам’ятника Борцям за волю України, зібралися керівництво та працівники районної держаної адміністрації, районної, міської рад, духовенство, депутати різних рівнів, керівники та працівники трудових колективів підприємств, установ, організацій, члени районного осередку Братства вояків ОУН-УПА, представники громадських об’єднань, учителі та учні Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, молодь, громадськість.

   До пам’ятника Борцям за волю України заступник голови районної державної адміністрації Володимир Заник та заступник голови районної ради Руслан Фармус, міський голова Тисмениці Богдан Дарчин та його заступник Роман Шкрумида поклали вінки. 


   Поминальну панахиду відслужили священики церков святого Миколая, святого Архистратига Михаїла, Різдва Пресвятої Богородиці та монастиря Андрія Первозванного у Тисмениці.

   У своїх промовах духовний наставник парохії церкви святого Миколая Володимир Гринишин та заступник голови районної ради Руслан Фармус підкреслювали, що пишаються тим, що є українцями, горді за свій народ – незламний, сильний духом, спроможний захищати своє право, свою свободу і відстоювати свої переконання. Виступаючі провели паралелі між подією 29 січня 1918 року – боєм під Крутами і сучасністю.

   96 років тому біля залізничної станції Крути, що на Чернігівщині, курсанти військової школи, студенти та гімназисти вступили у нерівний бій із вдесятеро переважаючим і добре озброєним та вишколеним противником, рішуче відстоюючи право народу жити у власній державі. Ціною свого життя вони перекрили загарбникам шлях до столиці України. Крутянці загинули, втім назавжди залишилися живими для наступних поколінь і уособили незламний дух Українського народу. А запалені свічки, які на завершення заходу присутні поклали до підніжжя пам’ятника, засвідчили шану і пам’ять нащадків про трагічні і славні сторінки нашої історії.



сюжет ТРО "Тисмениця"



Переглядів: 1067 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024