Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Грудень » 24 » У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ В.ЧОРНОВОЛА У ДЕНЬ 75-Ї РІЧНИЦІ ЙОГО НАРОДЖЕННЯ
23:53
У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ В.ЧОРНОВОЛА У ДЕНЬ 75-Ї РІЧНИЦІ ЙОГО НАРОДЖЕННЯ

 Урочисте віче з нагоди 75-ї річниці від Дня народження В’ячеслава Чорновола відбулося у Тисмениці 24 грудня 2012 року. Біля його пам’ятника зібралися керівники району, міста, духовенство, працівники управлінь, відділів райдержадміністрації, районної ради, районних служб, представники районної, міської організації НРУ, підприємств, установ, організацій, громадськість, молодь, ЗМІ, щоб вшанувати пам’ять цієї непересічної особистості.
 До пам’ятника В’ячеслава Чорновола від влади району, міста та соратників покладено вінки.

 Парох церкви святого Архистратига Михаїла Роман Микієвич відслужив панахиду.

 13 років, відтоді як 25 березня 1999 року життя В. Чорновола обірвалося в автокатастрофі, ми говоримо про нього у минулому часі. І міркуємо, якою була б сьогодні Україна, якби він був серед нас?
«Сьогодні ми можемо переконатися у тому, що бракує в українській політиці В’ячеслава Чорновола: він любив Україну не на словах, а на ділі. Бракує його гострого політичного розуму, політичної далекоглядності», - зазначив заступник голови районної ради Руслан Фармус у своєму виступі та резюмував, що «він має бути прикладом для кожного з нас».

 Вчитися у В.Чорновола, у тому числі й проявляти свою небайдужість до ситуації у державі, закликав у своєму виступі заступник голови районної організації НРУ Василь Кабан.

 Завершився патріотичний захід спільним виконанням улюбленої пісні В’ячеслава Чорновола «Ой у лузі червона калина» та Державного Гімну України.

 Цього року йому виповнилося б 75. Всього лише 75... Герой України, активний громадський діяч, відомий український політик, засновник і лідер Народного руху України, журналіст, публіцист, провідник і просто небайдужа людина. Він казав: «Україна починається з тебе». І своєю життєвою позицією у боротьбі за незалежність, відстоюванні цінностей нації, пріоритетів держави, яку не зламали ні заслання, тюрми, табори, ні політичні репресії, ні погрози, це продемонстрував.

 У рамках відзначення 75-річчя від Дня народження В’ячеслава Чорновола у районі проведено комплекс заходів: відбулися тематичні уроки у навчальних закладах, розгорнуто книжкові виставки в бібліотеках, експозиції у музеях.








Джерело: сайт Тисменицької РДА
Фото: Наталія Палагіцька


Переглядів: 925 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ В.ЧОРНОВОЛА У | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024