Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » "Величне ім"я - захисник України"
23:28
"Величне ім"я - захисник України"

Під такою назвою 14 жовтня відбувся концерт патріотичної пісні з нагоди 73-ої річниці створення УПА, та Дня захисника України. Розпочалося дійство з покладання квітів до пам"ятників "Борцям за волю України" та "Героям Небесної Сотні".

Продовжилося святкування відкриттям персональної фотовиставки члена народного аматорського фотоклубу "Колумб" Тараса Дутки.

Героями світлин стали жителі району - учасники антитерористичної операції на Сході.  

Позаяк у об’єктив фотокамери потрапляли найпікантніші події Євромайдану та Революції Гідності, то зараз фотохудожник з охотою відгукнувся на пропозицію районного військкомату – зафіксувати наших новітніх звитяжців. Так народився спільний проект відділу культури РДА та військкомату, результатом якого стала оригінальна фотовиставка під назвою «Сила нескорених».

Розповідаючи про роботу над проектом, Тарас Дутка зізнається, що було нелегко, адже щоб передати певний стан душі, до кожного знадобився індивідуальний підхід. У фотостудію вояки протрапляли під час перебування на ротації, дехто мало не в день приїзду. Шкода, що декотрі «атовці» відмовлялися від фотографування, адже це не піар, просто звитяжців мають знати усі . Власне на їх прикладі виховуватимемо нашу юнь. Адже вони, полишивши теплі домівки, пішли на передову захищати рідний край від агресора.

Потрапивши до виставкової зали, зі стін на тебе дивляться 18 чоловічих облич. Це на перший погляд, світлини здаються однотипними: усі портрети на чорному фоні розміром 60х80 см. Однак, якщо вдивлятися у кожну роботу, то вона неповторна: іноді суворі, а подекуди ніжні обличчя чоловіків різного віку. Зовсім юні хлопчаки, зрілі мужчини та старші чоловіки сповнені емоцій, адже поєднує їх пережиті тижні та місяці війни на Сході України, які поза сумнівом наклали відбиток у душі та серці, у когось додалося зморшок, хтось помужнішав.

Особливо трепетно за дійством спостерігала головний спеціаліст відділу культури районної державної адміністрації Леся Мороз, адже її син Андрій став героєм фотовиставки. «Тішуся, що ці хлопці всі живі повернулися додому, відтак вітаючи їх із сьогоднішнім святом, бажаю добра, здоровя і звичайно миру. Щоб наші діти нарешті здобули цю перемогу. Це мрія не тільки моя, а кожної матері. Відтак молитвами всіх матерів, хлопці залишилися живими», - не стримуючи емоцій поділилася жінка.

ІНФОРМАЦІЯ Оксана Саковська

ФОТО Івана Постоловського та

Оксани Саковської

 

Переглядів: 671 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024