Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Травень » 27 » Відкриття персональної виставки Галини Різничук
17:17
Відкриття персональної виставки Галини Різничук

Душа митця, глибока й таємнича,

Така проста водночас і складна…

Її політ завжди десь кличе!!!

На сотню чи на тисячу - одна!

    27 травня у виставковому залі Народного дому м. Тисмениця у рамках клубу Творчих особистостей відділу культури відбулася чудова мистецька подія – відкриття персональної виставки картин та ікон у техніці аплікація соломкою «Мистецтво, що сяє золотом», автором якої є жителька села Підлісся, неймовірно талановита і творча особистість – п. Галина Різничук.

     У 2008 році, спостерігаючи за роботою сина-студента Інституту мистецтв ПНУ ім. В. Стефаника по аплікації соломкою, Галина Різничук відчула велике покликання укладати соломкою картини, особливо ікони.

       За такий коротких, проте плідний період творчої діяльності Галина Різничук зуміла продемонтсувати свою працю на численних виставках та фестивалях.

     Роботи п. Галини знаходяться у приватних колекціях як на Україні, так і за кордоном, зокрема в Італії, Америці, Росії, Польщі.

      Одне з найдревніших, унікальних та рідкісних народних ремесел українського мистецтва на Прикарпатті, що сяє золотом, народжується у золотих пагінцях, пахне сонцем, вітром, дощем, збіжжям і цілющими травами, дарує свою ласку, тішить серця і зціляє душі, прояснює розум - це мистецтво, що передає життя соломкою.

      Саме в таку атмосферу поринули  всі, хто завітав на виставку, адже виставковий зал за допомогою неймовірного переливу, виблискування, сяйва і теплоти природного матеріалу соломки перетворився  на «золото». Роботи майстрині колоритні, композиційно довершені, приголомшують своєю щирістю, самобутністю, технікою виконання та переконують, що проста соломка в умілих руках спроможна відтворити і зміст, і глибокий художній образ.         

      В експозиції представлені 18 робіт, - це ікони, портрети історичних постатей, зображення тварин.

      З Божим благословенням на виставку завітав отець Василь Чорній церкви Вознесіння Хреста с. Підлісся.

      Також привітали п. Галину Різничук і поділилися враженнями від експозиції начальник відділу культури Тисменицької райдержадміністрації п. Олександра Стефінко,  редактор програми радіо «Дзвони» п. Марія Солодчук, місцевий художник п. Михайло Медвідь та найближчі друзі.   

      Музичною окрасою свята був народний аматорський жіночий вокальний ансамбль «Перлина» ( кер. Заслужений працівник культури Марія Борис, концертмейстер Любомир Медвідь).

      Усі бажаючі зможуть переглянути виставку впродовж червня.

                       

 Автор: Оксана Швець - провідний методист відділу культури

©Фото Івана Постоловського
                            

 

Переглядів: 1044 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024