Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Травень » 9 » Відзначення 66-ї річниці ДНЯ ПЕРЕМОГИ
20:41
Відзначення 66-ї річниці ДНЯ ПЕРЕМОГИ

   9 травня 2011 року у Тисмениці урочисто відзначили 66-у річницю Перемоги.

  Заходи розпочалися із молитви у церквах міста. Продовжилися вже традиційною для цього державного свята урочистою ходою по вулиці Галицька. У колоні із оркестром духової музики відділу культури та туризму районної державної адміністрації (керівник Віктор Куцак) йшли голови районної державної адміністрації Ігор Овчар, районної ради Володимир Семенів, міський голова Тисмениці Богдан Дарчин, представники районної та місцевої влади, силових структур, духовенство, керівники та представники трудових колективів підприємств, установ, організацій, лідери та члени політичних партій, громадських об’єднань, учителі та учні Тисменицької школи, молодь, громадськість, ЗМІ


   Це свято є особливим для ветеранів війни, очевидців та членів їх родин. Цього разу участь в урочистих заходах взяли ветерани війни: Малишівський Василь Михайлович, Рикачевський Анатолій Феодосійович, Федик Іван Олексійович, Пашкалян Іван Никифорович, Башурина Данило Климович, очевидиця війни Швайнога Анна Петрівна, вдова ветерана війни Савельєва Ганна Василівна


   До пам’ятника Борцям за волю України, меморіальної дошки Миколи Литвинця поклали корзини з живими квітами та вклонилися на знак шани та пам’яті.

   Святкування продовжилося біля пам’ятника загиблим на фронтах Другої світової війни урочистим віче. Після покладання живих квітів, вінків та соснової гірлянди усі спільно виконали Державний Гімн України.






 У своїй промові голова районної державної адміністрації Ігор Овчар зазначив, що День Перемоги – це свято зі сльозами на очах, бо за перемогу над фашизмом заплачено надто дорогу ціну – мільйони життів. Україна, яка одразу ж опинилася в епіцентрі бойових дій, постраждала чи не найбільше. І саме завдяки ветеранам (їх, на жаль, з кожним роком все менше серед нас) спільнота держав здобула перемогу над гітлерівською Німеччиною. Наш обов’язок шанувати і допомагати живим ветеранам, очевидцям тих страшних часів та молитися за душі загиблих.

 Зі святом усіх присутніх привітав міський голова Тисмениці Богдан Дарчин


   День Перемоги став точкою відліку нового життя. Нинішня молодь про часи Другої світової війни може дізнатися із підручників, книг та документальних фільмів. Проте є люди, які бачили справжнє пекло на власні очі. Однією з них є жителька Тисмениці Швайнога Анна Петрівна.

Вона поділилася спогадами про повоєнний час, закликала цінувати мир і спокій та побажала усім найбільшого скарбу – здоров’я. Ветеранам учні Тисменицької школи вручили живі квіти. Для них прозвучали українські пісні у виконанні Світлани Бойко та Світлини Данчук



   Колона продовжила свою ходу центральною вулицею міста. Урочисто поклали квіти до пам’ятників Євгена Вісконта та радянських танкістів.
 Завершився цикл заходів на місцевому кладовищі біля Братської могили.

 Там вшанували пам’ять загиблих вінками й квітами та поминальною панахидою, яку відслужили священики церков святого Миколая Володимир Гринишин, святого Архистратига Михаїла Роман Микієвич, Юрій Павлюк, Різдва Пресвятої Богородиці Микола Понайда

   Не обійшлося цьогоріч без фронтових «сто грам». Як і минулих років, ветерани та очевидці війни зібралися за святковим столом, щоб знову і знову розповідати про пережите, пригадувати та поминати своїх фронтових побратимів.

   9 травня 2011 року урочисто відзначили 66-у річницю Перемоги в усіх населених пунктах району. Цього дня молилися за здоров’я живих ветеранів та душі загиблих під час богослужінь у храмах, покладали квіти до обелісків та пам’ятників, проводили пам’ятні віча за участі ветеранів, очевидців Другої світової війни, представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, духовенства, лідерів місцевих організацій політичних партій, громадських об’єднань, депутатів, громадськості.

Інформація з сайту Тисменицької РДА
Фото: Оксана Саковська

Переглядів: 1607 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024