Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2016 » Лютий » 2 » "Жар-птиця з одним крилом" виставка Наталії Черненко
16:21
"Жар-птиця з одним крилом" виставка Наталії Черненко

Унікальна виставка художниці з Білої Церкви Наталії Чернової відкрилася у Тисменицькому Народному Домі 1 лютого. Діятиме вона до 29 лютого.

У своєму мистецтві художниця поєднує петриківський розпис із живописом. За освітою Наталія Чернова – кухар. На мистецьку стежину ступила майже чверть століття тому. Сталося це після аварії, внаслідок якої втратила руку і пережила клінічну смерть. Художниця пише пейзажі, натюрморти. До Тисмениці приїхала вперше. 

На початку дійства священнослужителі м. Тисмениця: о Володимир Гринишин - парох церкви Святого Миколая, о. Микола Гаврилюк - священник місійного згромадження Св.Ап.Андрія із своїми співслужителями прочитали молитву і благословили проведення виставки.

Захід відвідали: заступник голови Тисменицької районної ради Ігор Федоришин, заступник голови РДА Степан Мандибур, міський голова Тисмениці Степан Сворак., заслужений артист України Богдан Кучер. 

На бліц-концерті дарували музичні номери: вокальне тріо "Калинове намисто"(керівник Леся Сендецька), народний аматорський вокальний ансамбль "Фортуна" керівник Тамара Березіцька, концертмейстер Володимир Дзеньків,  соліст Василь Дубіцький. Богдан Нагорняк зіграв авторський твір на фортепіано. Галина Невінчана, гостя з Білої Церкви провела коротенький аналіз представлених на виставці робіт. Хоча, як сама зазначила, була зворушена рівнем сприйняття: склалося враження, що усі зрозуміли той порух серця, який спричинився до такого "мистецького спалаху" художниці Наталії Чернової. Дякував за організацію і Сергій Чернов-рідний брат мисткині. 

Захід вдався завдяки професійній організації і сприяння начальника відділу культури Олександри Стефінко, директора Народного Дому Михайла П'ятничука та керівника ДІЛ "Сузіря" Богдана Нагорняка. Саме з ним поділилася такою ідеєю виставки Анна Ошитко, мама Олі Ошитко, давнього друга "Сузір'я". Тож так і було здійснено початок цього проекту...

Було присутньо багато учасників ДІЛ "Сузір'я", які протягом години спілкувалися з художницею. Цим її вельми втішили. Діти засвідчили свій високий рівень культури і прагнення пізнавати мистецтво України. Про це наголосила Дарія Нагорна-староста ДІЛ"Сузір'я" та віце-староста гуртка журналістики Івано-Франківського обласного відділення МАН України...

Інформація – Богдан Нагорняк,                                                               керівник  ДІЛ "Сузіря"

Фото - Іван Постоловський

                                                                                                                

Переглядів: 994 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024