Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Травень » 10 » День перемоги у Тисмениці
01:09
День перемоги у Тисмениці

 09 травня у Тисмениці урочисто відзначили 67-у річницю Перемоги.

 Свято розпочалося із молитви. У церквах святого Миколая та святого Архистратига Михаїла священики відслужили парастас. Програму продовжили святкова хода колоною із оркестром, покладання квітів, вінків, соснової гірлянди до пам’ятників, пам’ятних місць у Тисмениці, віче-реквієм та святковий обід для ветеранів Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та ветеранів ОУН-УПА







 У своєму виступі під час урочистого віче біля пам’ятника загиблим на фронтах Другої світової війни голова районної державної адміністрації Ігор Овчар зазначив, що перемога у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років далася народам колишнього Радянського Союзу, які воювали із гітлерівською Німеччиною, дуже дорогою ціною. Вона вимірюється мільйонами життів. У кожній українській родині залишилися рани від втрати рідних та близьких. І скільки б часу не минуло, ця рана не загоїться. Близько дві тисячі жителів Тисменицького району загинули на війні. Із Тисмениці до лав Червоної армії було мобілізовано понад 100 чоловік, з яких 41 загинув

 


 Про страшний період війни та бойові дії, які велися у Тисмениці, поділився спогадами очевидець Петро Галига. Слова вдячності ветеранам від молоді звучали із уст учениці Тисменицької ЗОШ І-ІІІ ступенів Марії Кучер.

 Цього дня свято об’єднало усіх, хто у різні часи із різними агресорами у різних державах боролися за мирне небо. Це і ветерани Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, і члени районної організації Братства вояків ОУН-УПА, і воїни-інтернаціоналісти. Кожен з них добре знає ціну миру, спокою і свободи.




 Слово «війна» не зникло із нашого життя. Воно і далі звучить у стрічках новин. На щастя, в Україні ми маємо мирне сьогодення, за що у неоплатному боргу перед усіма, хто боровся за нього.




Сюжет ТРО "Тисмениця"


Текст: сайт Тисменицької РДА
Фото Івана Постоловського
Відео: сайт ТРО "Тисмениця"

Переглядів: 1080 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024