Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2012 » Травень » 14 » Експозиція вишитих ікон
23:13
Експозиція вишитих ікон
 П’ятий рік поспіль у травні, місяці почитання Матері Божої, виставкова зала районного будинку культури м.Тисмениця перетворюється на затишну світлицю завдяки вишитим іконам.

 Цьогоріч на виставці представлено понад 60 робіт із 23 населених пунктів, а саме: Тисмениці та сіл Ямниця, Стриганці, Милування, Рошнів, Колодіївка, Черніїв, Березівка, Терновиця, Нові Кривотули, Козина, Підлужжя, Вільшаниця, Майдан, Угринів, Чорнолізці, Чукалівка, Радча, Сілець, Клубівці, Хом’яківка, Марківці, Рибне, Довге.

 Усі ікони колоритні, святкові, збагачені унікальним орнаментом. Навіть схожі за сюжетом вони різняться оригінальністю. Адже кожна майстриня вклала у роботу частинку своєї душі, майстерність і тепло рук, власне бачення образу та любов до української культури.

 Як стверджує начальник відділу культури та туризму районної державної адміністрації Олександра Стефінко: «Доторкнувшись на мить до цього сакрального мистецтва, хочеться підкреслити, що воно і є одним із найбільших наших скарбів, адже увібрало в себе усю предковічну культуру, яку вдалося, попри все, донести і передати нащадкам. Вона – дуже давня, має свою красу і відрізняє нас від інших. Наші предки берегли її сторіччями, незважаючи на поневолення і наступ чужих культур, а головне – передавали наступним поколінням».

 Експозиція триватиме до 01 червня 2012 року


Сюжет ТРО "Тисмениця"


Джерело:
текст: сайт Тисменицької РДА

Переглядів: 966 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024