Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Квітень » 24 » “Кобзар” – найволелюбніша книга усіх часів”
12:06
“Кобзар” – найволелюбніша книга усіх часів”

           В 1840 році вийшов цензурний дозвіл друкувати «Кобзар». Так назвав свою першу віршовану збірку, що складалася із восьми творів, 26-річний поет Тарас Шевченко. Із друкарні «Кобзар» вийшов десь у березні – на початку квітня і дістав одностайне визнання поетичного хисту його автора. Справді «Кобзар» належить до тих книжок, які найбільше друкуються і читають у всьому світі. То є святиня, національна Біблія України. Кожен, хто відкриє томик «Кобзаря», відчує,що книгу цю писала людина, яка вистраждала свої відкриття, людина, яка піднеслась до вершин мудрості. «Кобзар» - книга невичерпна, книга на віки, книга Тараса Григоровича Шевченка.

         23 квітня в читальному залі Тисменицької районної бібліотеки відбулася художньо-поетична вітальня "Кобзар" - найволелюбніша книга усіх часів" присвячена 175- річчю з часу виходу в світ першої поетичної збірки Тараса Шевченка "Кобзар". Захід відбувся за безпосередньою участю Михайла Івановича Медведя,  нашого земляка – тисменичанина, вчителя за фахом і художником за покликанням душі, автором чудових картин за творами Кобзаря, виставка яких експонується у районній бібліотеці. Розповідь художника про картини супроводжувалась декламуванням  уривків віршів Т. Г. Шевченка. Вірші читали учні 6-9 класів Тисменицької спеціалізованої школи I-III ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, яких підготував вчитель української мови та літератури Роман Методієвич Монюк. Гостями вітальні були також учні 9-А класу.

         Звернення до творів Кобзаря – це мобілізація патріотичного духу кожної людини. А саме цього потребує в нинішній час наша зболена, вистраждана молода Українська Держава! Слава Шевченку! Слава Україні! 

 

Переглядів: 725 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024