Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Квітень » 3 » Кольорові миті у творчості Володимира Березного
10:45
Кольорові миті у творчості Володимира Березного

29 березня у виставковому залі районного народного дому м. Тисмениця в рамках роботи Клубу Творчих Особистостей відбулося відкриття першої персональної виставки художніх робіт Володимира Березного під назвою «Кольорові миті».

Потрібно відмітити, що Клуб творчих особистостей веде свою активну діяльність вже 10 років, проводячи презентації, зустрічі, літературно-мистецькі вечори. І можна з впевненістю сказати, що його лави поповнилися ще однією надзвичайно талановитою, харизматичною, молодою особистістю, художником Володимиром Березним.

Березний – молодий прикарпатський художник, родом із с. Павлівки вже нинішньої Ямницької ОТГ. Малював з юних літ. У 2008 році він закінчив Павлівську ЗОШ І-ІІІ ст.. після чого вступив на навчання до інституту Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, який закінчив у 2013 році, опанувавши спеціальність художника – дизайнера. Через кілька років заснував власну художню студію « Da Vinci», в якій працює в обох типах живопису – монументальному і станковому ( пейзаж, портрет, натюрморт, картини релігійного, історичного, побутового змісту). Різноманітна жанровість художника чітко простежувалася і у його першій персональній виставці творчих робіт, яка складалася із 36 картин.

В той день на виставку до п. Володимира завітали найдорожчі йому люди, його батьки, дружина, синочок, найближчі друзі, колеги, працівники культури, освіти, представники районної адміністрації, ради.

Як годиться, на добрий початок зустрічі із прекрасним всечесні отці Петро Скрипник із с. Клібівці та Володимир Сенько із с. Павлівка благословили усіх присутніх.

З вітальним словом до автора виставки звернувся ініціатор проведення даного заходу п. Іван Когуч, голова районної організації профспілки працівників освіти. Слово мали й шанувальники образотворчого мистецтва Володимира Березного – п.Іван Вацеба, староста с. Павлівка Ямницької ОТГ, п.Марія Солтан, директор Лисецької ЗОШ І – ІІІ ст., Христина Попадинець, начальник відділу культури, молоді та спорту Ямницької ОТГ. Роботи художника зберігаються у їхніх приватних колекціях та стали окрасою інтер»єрів кімнат.

Про власні творіння розповідав і сам автор, він коротко, але досить змістовно ознайомив глядачів виставки із своєю творчістю та представленими авторськими роботами. Відтак доповненням виступу автора став презентаційний відеоролик, що засвідчував про масштабність його творчої праці, а підготувала дану слайд -презентацію бібліотекар Тисменицької районної бібліотеки Наталія Стефінко.

Поезія, живопис і музика - ці поняття такі близькі між собою, що ми, як організатори виставки, вважали за потрібне обов'язково запросити на виставку людей, які проявляють свій талант у пісні та музиці - це і Марта П»ятничук, викладач Тисменицької дитячої школи мистецтв імені Йова Княгиницького, а також чоловічий вокальний квартет із с. Клубівці під керівництвом Романа Середюка. Потрібно сказати, що ці творчі люди часті і бажані гості, і багато наших заходів вони доповнювали своїми виступами, і в той день у їхньому виконанні для гостей прозвучали фортепіанні твори у стилі блюзу та пісні про краєвиди рідного краю.

Варто зазначити, що художня виставка Володимира Березного мала повний аншлаг і за таку активну присутність глядачів художник провів розіграш своєї пейзажної картини. Ще на самому початку заходу кожному, хто завітав на виставку, автор вручав номерок. Такі ж номерки були й у колбі і ось з легкої руки дружини художника п. Галини Березної та доброї подруги художника Марти Вацеби , які перемішували і витягали номерок, власницею картини стала працівниця районної державної адміністрації п. Юлія Бардюк. Такий приємний сюрприз по – справжньому потішив глядачів.

Всі інші поціновувачі мистецтва Володимира Березного також могли стати власником картин із його колекції, адже багато картин представленої виставки мали свою символічну ціну, зафіксовану у прайсі. І деякі із них вже відразу по перегляді виставки знайшли своїх власників.

Підсумовуючи проведення виставки творчих робіт Володимира Березного начальник відділу культури райдержадміністрації Олександра Стефінко зазначила, що у роботах молодого художника відчутна багатогранність, художня індивідуальність, що його картини світлі, гармонійно барвисті, а також висловила щиру подяку батькам, які виховали такого талановитого сина, підтримали і розвинули у ньому талант до малярства.

У гарній атмосфері та чудовому настрої персональна виставка художніх робіт Володимира Березного наближалася до завершення, натхненні від побаченого і почутого глядачі підходили до художника та бажали йому творчої снаги і любові, бо вони у всі часи творили святу справу на нашій землі, а також на згадку про участь у чудовій імпрезі робили фото напам»ять.

Віриться, що виставка «Кольорові миті» дасть нашому молодому художникові Володимиру Березному поштовх для нових творчих пошуків. І це буде ще один крок, ще один звіт про творче зростання й самоутвердження. Адже вдало розпочатий творчий шлях, це, по суті, опертя, на якому зростає обдарування, а в наслідку постає індивідуальне «я».

Інформацію підготовила завідуюча методичним кабінетом відділу культури райдержадміністрації Любов Глодов'юк.

Фото: Іван Постоловський

Переглядів: 622 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024