Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Березень » 9 » Літературно – мистецьке дійство, присвячене 201-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка
15:47
Літературно – мистецьке дійство, присвячене 201-ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка

   

    Відзначення 201 –ї  річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, славного сина України цьогоріч випало у час важких випробувань української долі – неоголошеної війни на сході України, наш народ збудився від сну, причастившись правдивим огненним його словом, написаним кров'ю серця, ставши на захист рідної держави.

     Ми – його нащадки – українці, для котрих він став апостолом правди і науки і учителем вільного й розумного народного життя вшанували його пам'ять з честю та гідністю, а літературно – мистецьке свято, яке відбулося у районному народному домі м. Тисмениця 08 березня, стало ще однією сходинкою до родинного єднання у сім'ї вольній, новій.

     Творчі колективи та окремі виконавці  клубних установ, музичних шкіл нашого району  з великою повагою вплітали мистецьку квітку у спільний вінок пошани Кобзареві. Це був вінок незламного духу нашого народу, невмирущих пісень, неприспаних надій для Великого сина України.

      Кожен майстерно виконаний твір подумки виводив глядачів на  шлях до Тараса, до Канева, до Тарасової гори. І на цій найвищій для українців святій вершині  по – новому звучали палкі слова безсмертного Кобзаря – «Учітеся, брати мої, думайте, читайте, і чужого научайтесь , й свого не цурайтесь», або ж « Свою Україну любіть, любіть її во время люте, в останню тяжкую минуту за неї Господа моліть!», «А всім нам вкупі на землі, єдиномисліє подай і братолюбіє пошли».

 

        Тарас Шевченко покладав великі надії на нас, нинішніх, і вірив, що не будемо плакати і нарікати, що не будемо ділитися, а будемо єднатися і працювати для України й обороняти її і у цьому котексті його слова  знову звучать переконливо – «Борітеся – поборете, вам Бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!».

Автор статті - Любов Глодов'юк

 ©Фото Івана Постоловського

Переглядів: 656 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024