Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Квітень » 16 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДБУЛИСЯ ВЕЛИКОДНІ ЗАБАВИ
13:21
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДБУЛИСЯ ВЕЛИКОДНІ ЗАБАВИ

Цієї неділі, 15 квітня, у селі Старі Кривотули Тисменицького району відбулися районні великодні забави «Христос воскрес! Радійте люди!», організовані працівниками відділу культури районної державної адміністрації.

Святкове дійство, яке покликане відроджувати та примножувати українські традиції відзначення Великодня, зібрало більше трьох сотень учасників аматорського мистецтва із десяти населених пунктів.

На великодні забави до Старих Кривотул приїхала й влада району. Свої вітання усім присутнім адресували перший заступник голови Тисменицької районної державної адміністрації Володимир Заник та голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк. Гостинно приймав гостей господар - сільський голова с. Старі Кривотули Володимир Назарук. Великодні побажання звучали й від місцевих авторитетних людей – депутата районної ради Володимира Цапая, директора Старокривотульської школи Ганни Богак. Благословив святковий захід та усіх, хто долучився, парох отець-настоятель храму Святого Архистратига Михаїла Михайло Мельник.

Як і годиться, великодні піснеспіви лунали на церковному подвір’ї. Співали, танцювали, забавлялися як діти, так і дорослі. Що не село – то звичай. Презентували місцевий колорит та знайомили гостей свята із особливостями свого етнорегіону творчі колективи із селища Єзупіль, сіл Старі та Нові Кривотули, Красилівка, Підлісся, Черніїв, Березівка, Чорнолізці, Братківці, Узин, а також Сілець Ямницької ОТГ.

Тепла атмосфера та гарний настрій об’єднали учасників та гостей свята. Великодні забави районного масштабу цьогоріч провели вперше, та організатори запевняють, що це весняне мистецьке дійство для Тисмениччини стане традиційним і мандруючим.

Інформація: сайт Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото: редакція газети "Вперед".

Відео: районне телебачення "Тисмениця" та Івано-Франківське обласне телебачення "Галичина".

Переглядів: 699 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024