Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Лютий » 19 » НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 29-У РІЧНИЦЮ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ
14:46
НА ТИСМЕНИЧЧИНІ ВІДЗНАЧИЛИ 29-У РІЧНИЦЮ ВИВЕДЕННЯ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

18 лютого 2018 року у м.Тисмениця на площі біля пам’ятника Борцям за волю України та арки Героям Небесної Сотні відбулося віче-реквієм з нагоди 29-ої річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан та Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав.

Віддати данину пам’яті бойовим побратимам зібралися ветерани Афганістану, учасники АТО, представники РО «Братства вояків ОУН-УПА». Меморіальні заходи відбулися за участі керівного складу районної влади – голови Тисменицької районної ради Тетяни Градюк, керівника апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослава Татарина, міського голови м. Тисмениця Степана Сворака, духовенства, працівників Тисменицького районного військового комісаріату, громадськості.

Священнослужителі церкви Святого Миколая – о. Руслан Андрусяк та о.Володимир Ковалишин відслужили поминальну панахиду за загиблими під час виконання службового обов’язку і померлими уже у мирний час учасниками бойових дій на території інших держав, Героями Небесної Сотні, учасниками АТО, борцями за волю України. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Голова Тисменицької районної ради Тетяна Градюк від себе особисто та від імені голови Тисменицької районної державної адміністрації Івана Семанюка подякувала воїнам-афганцям за активну громадську позицію, згадала ті нелегкі часи та нагородила грамотами голів Тисменицької районної державної адміністрації та Тисменицької районної ради та грошові допомоги.

У своїх виступах міський голова міста Тисмениця Степан Сворак, голова РО Української спілки ветеранів Афганістану Дмитро Сатур та волонтер Юрій Всеволод згадували про Афганську війну, Героїв Небесної Сотні та учасників АТО які передчасно пішли із життя, захищаючи свою чи чужу країну. Говорили й про свідому громадянську позицію ветеранів-афганців, які активно підтримують бійців, що воюють на «гарячому» Донбасі та виховують молодь у дусі патріотизму.

Завершилися меморіальні заходи запаленням свічок пам’яті та викладенням їх на площі у формі серця. Музичним супроводом до цього стала пісня у виконанні Дани Шатарської.

Джерело інформації: сайт Тисменицької районної державної адміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 473 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024