Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Жовтень » 1 » ОСВІТЯН ЗА СУМЛІННУ ПРАЦЮ ВІДЗНАЧИЛИ НАГОРОДАМИ
22:29
ОСВІТЯН ЗА СУМЛІННУ ПРАЦЮ ВІДЗНАЧИЛИ НАГОРОДАМИ

 

Щорічно у першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають освітяни. Працівники педагогічної ниви Тисмениччини з цієї нагоди зібралися 1 жовтня. Спочатку разом помолилися у храмі, а згодом вшанували своїх колег почесними нагородами.

Формат відзначення Дня працівників освіти цьогоріч суттєво відрізнявся від минулих років. Учительство району відмовилося від гучного святкування із піснями, яскравими мистецькими номерами та масовістю. Вирішили бути в унісон із Україною, якій зараз не до веселощів. Щоденно, незважаючи на оголошене перемир’я, на Сході держави гинуть як військові, так і мирні жителі. А бійці і вдень, і вночі стоять живими щитом там, на передовій, щоб ми у спокійних регіонах країни могли засинати і прокидатися без страху, і над нашими головами не пролітали смертоносні кулі.

Священик церкви святого Миколая Руслан Андрусяк під час богослужіння у храмі зауважив, що працювати у цій сфері можуть особливі люди і тільки за покликанням. Справді, свого першого вчителя пам’ятає кожен. Як і інших педагогів, що навчали не тільки предметних дисциплін, але й життєвої мудрості, відшліфовували даровані Богом таланти, формували особистість. 

DSC_0289

DSC_0279

Церемонія нагородження відбулася у Народному домі м. Тисмениця. Тут зібралися директори шкіл, навчально-виховних комплексів, завідувачі дошкільних закладів та педагоги, які за сумлінну працю та успіхи протягом року, представлені до нагородження. Вже доброю традицією стало на важливі та урочисті заходи приходити у вишиванках.

DSC_0318

DSC_0303

Хвилиною мовчання вшанували усіх героїв української історії, які загинули за волю, незалежність та мир, і педагогів, які відійшли у вічність.

DSC_0310

Вітання від наймолодших прикрасило освітянський захід. Щиро, як уміють тільки діти, юні гуртківці будинку дитячої та юнацької творчості віршованими рядками подарували хвилини радості присутнім. Учитель української мови Одаївської школи Ольга Карп’юк декламувала поезію Галини Пухти «Україно моя», що викликала трохи інші емоції – біль за скривджену країну, східну частину якої ворог щоденно перетворює у руїну.

DSC_0313

DSC_0306

Данину шани та поваги сіячам мудрого, доброго вічного прийшли віддати й перші особи району. Голова районної державної адміністрації Микола Зелінський, голова районної ради Володимир Семенів адресували багато заслужено теплих слів учителям, дякували за щоденну працю, бажали миру і злагоди. Спільні грамоти голів районної державної адміністрації, районної ради та до них грошові допомоги вручили керівники району. Ще три подяки голови районної ради із рук Володимира Семеніва отримали директори Ямницької та Одаївської шкіл Наталія Винник і Галина Присяжнюк та Угринівського навчально-виховного комплексу Світлана Євгейчук, які є депутатами районної ради.

DSC_0327

DSC_0391

DSC_0356

DSC_0402

Місію нагородження грамотами департаменту освіти і науки, сім’ї, молоді і спорту обласної державної адміністрації здійснив заступник голови районної державної адміністрації Іван Когуч, а спільними грамотами відділу освіти РДА та районного комітету профспілки, грамотами обкому профспілки працівників освіти нагородили начальник відділу освіти РДА Світлана Шарабуряк та заслужений працівник профспілки працівників освіти України, голова районного комітету профспілки Франя Мединська. Кожен із керівників, які також фахово причетні до цього свята, щиро дякували за сумлінну, жертовну, наповнену любов’ю щоденну працю. А ведучі, педагоги Старокривотульської та Одаївської шкіл Олег Богак і Ольга Карп’юк, не втомлювалися викликати на сцену нових працівників галузі.

DSC_0423

DSC_0438

DSC_0449

DSC_0296

DSC_0470

DSC_0495

За перемогу у районному огляді-конкурсі «На кращу організацію роботи пришкільних таборів» відзначили керівників пришкільних відпочинкових таборів Тисменицької, Загвіздянської, Радчанської, Ямницької шкіл та Павлівського НВК. Натомість учасники обласного туру Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014», а саме: директор Угринівського НВК Світлана Євгейчук та учитель географії цього ж навчального закладу Андрій Лотоцький, учитель світової літератури Майданського НВК Людмила Мартинців, учитель початкових класів Марковецької школи Надія Третяк, учитель трудового навчання Поберезького НВК Роман Пушко, отримали цінні подарунки. Про добру організацію урочистостей подбали завідувач районного методичного кабінету відділу освіти РДА Наталія Попадинець та директор Тисменицького будинку дитячої та юнацької творчості Ольга Голійчук.

DSC_0472

DSC_0476

Єдина пісня на цьому, сповненому позитивної атмосфери заході, прозвучала у виконанні Василя Дубіцького і стала його завершальним акордом. 

DSC_0498

110 відзнак було вручено цього дня. І за кожною із них криється клопітка щоденна праця вчителя, професіоналізм, любов до учня, вміння бачити перспективу, розкрити потенціал, віддати часточку своєї душі та вселити віру у себе. Найвищою нагородою за це стануть успіхи вихованців. Адже недарма в народі кажуть, що письменник живе у своїх книгах, митець – у власних творах, а учитель – в досягненнях своїх учнів.

DSC_0399

 

 

 

 

 

 

джерело: сайт Тисменицької РДА

 

Переглядів: 651 | Додав: kultura | Теги: ОСВІТЯН ЗА СУМЛІННУ ПРАЦЮ ВІДЗНАЧИЛ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024