Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2011 » Вересень » 12 » Пам’яті Романа Долчука
00:34
Пам’яті Романа Долчука


   Із сумом сповіщаємо, що 11 вересня  2011 року згасла життєва зоря обдарованої музичним талантом людини, щирого патріота, музично-громадського діяча, композитора, Заслуженого працівника культури України, доцента інституту культури і мистецтв Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника, керівника народної аматорської хорової капели «Дзвін» будинку культури с. Ямниця Долчука Романа Олексійовича.

   Народився п. Роман Долчук 12 серпня 1942 року в с. Ямниця. Впродовж всієї своєї музичної діяльності він поєднював диригентсько-педагогічну роботу в інституті культури і мистецтв з творчою співпрацею в різних хорових колективах. Понад 35 років у повсякденній роботі з аматорською хоровою капелою «Дзвін» митець орієнтував колектив на всебічне професійне вдосконалення, наполегливо виховуючи у них художній смак.

   Як хоровий диригент Роман Олексійович створив при БК с. Ямниця високопрофесійний академічний хоровий колектив, який в 1978 році отримав почесне звання «Народна аматорська хорова капела». Під його орудою колектив побував за кордоном, виступав в різних містах України, був активним учасником обласних та районних культурно-мистецьких заходів.

   Роман Долчук – автор десятьох наукових та навчально-методичних праць. З високим професіоналізмом робив обробки для хору, зберігаючи при цьому характерні особливості українського багатоголосся.

   Уся його плідна багаторічна творча діяльність представляє нам особистість митця, палаючої бажанням творити.

   Висловлюємо  глибоке співчуття дружині та родині покійного з приводу непоправної втрати – смерті Романа Долчука. Хай українська земля, яку він так щиро любив буде йому пухом, а пам'ять про померлого буде світлою та вічною!


Тисменицька районна державна адміністрація,
Тисменицька районна рада,
відділ культури та туризму РДА,
працівники культури району.



 

Переглядів: 1385 | Додав: kultura | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024