Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Липень » 10 » Районне свято духовної пісні "Духова криниця"
14:27
Районне свято духовної пісні "Духова криниця"

Духова Криниця…. Саме біля цього легендарного джерела ми черпаємо натхнення для творчості та віру у здійснення заповітних мрій. І хто побував тут тільки один раз, то обов»язково прийде сюди ще раз, щоб віддати шану і подяку Отцю, Сину і Святому Духові.

Щороку 7 липня біля Духової криниці, що в Єзуполі відбувається районне свято духовної пісні «Духова криниця». Цьогоріч у святі прийняли участь 15 творчих колективів та окремих виконавців, що представляли населені пункти району такі як: Єзупіль, Ганнусівка, Узин, Добровляни, Побережжя, Підлужжя, Братківці, Тисмениця. Гостями свята стали творчі колективи - жіночий та чоловічий вокальні ансамблі будинку культури с. Ямниця на чолі з Христиною Попадинець, начальником відділу культури, молоді та спорту Ямницької ОТГ.

Розпочалося пісенне свято спільним виконанням молитви «Отче наш» та з щирого Божого благословення, що лунало з уст Високопреосвященного Владики кир Володимира Війтишина, Архієпископа і Митрополита Івано – Франківського УГКЦ. З щирими словами побажань вдалого проведення свята та вітань із днем ангела усіх, хто має ім»я Іван, Іванна звернулися заступник голови Тисменицької райдержадміністрації Степан Мандибур та секретар Єзупільської селищної ради Світлана Кудляк.

Півторагодинна концертна програма пройшла на одному диханні, адже дарувала насолоду сприйняття глядачами найщиріших духовних помислів – молитви у пісні. Ці два поняття споріднені не лише словесно. В той святковий день вони знайшли своє реальне втілення у святі, яке відбувається біля цього цілющого джерела, з якого сотні літ десятки поколінь черпають життєдайну силу, здоров»я, снагу.

Кажуть, скільки б не черпали воду з Духової Криниці вона ніколи не міліє, вона невичерпна. А для багатьох саме тут і є джерело світла і натхнення.

Саме тут ми просимо всіх ласк для наших рідних, миру для України, захисту для бійців АТО, які охороняють наш спокій на Сході України. Боже, скріпи нас у вірі на краще майбутнє України, адже усі молитви у піснях лунали як посил до Небесного Отця за мир в Україні. Віримо – мир настане!!!

Інформація: зав. методичним кабінетом відділу культури Тисменицької районної державної адміністрації Любов Глодов`юк.

Фото: Іван Постоловський.

Переглядів: 594 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024