Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2013 » Лютий » 22 » Районний конкурс читців, присвячений 199–ій річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка та Святу рідної мови
20:32
Районний конкурс читців, присвячений 199–ій річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка та Святу рідної мови

 В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. До них належить і ім'я великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. Увесь свій могутній талант він присвятив служінню народові. А народ, який має такого поета, як Шевченко, і таку вічну книгу, як «Кобзар» - безсмертний. Адже духовну велич і красу народу він підніс на найвищу височінь, чим збагатив весь світ.
 21 лютого у будинку культури м.Тисмениця проходив заключний етап районного конкурсу художнього читання, присвяченого 199 – ій річниці від дня народження Т.Г. Шевченка та Святу рідної мови. В цей день всіх об'єднала одна ціль – щира любов до рідної мови, прагнення зберегти її, відродити первозданну чистоту рідного слова й примножити його багатства та популяризувати творчу спадщину Великого Кобзаря.
 Цьогорічний конкурс відбувся у два етапи:
І – відбірковий тур проходив у с.Ямниця 5 лютого та 6 лютого у м. Тисмениця, у якому, загалом, прийняли участь 36 учасників, з них 21 – відібрані для участі у ІІ заключному турі.
 Розпочасвся конкурс постановкою літературної композиції «Під світлом Шевченкової зорі», яку майстерно виконали Роман Шкрумида та Ольга Карп'юк.
 Пізніше відбулося знайомство учасників зі складом журі, яке оцінювало їхню майстерність декламування творів конкурсної програми:
- Олександра Миколаївна Стефінко, начальник відділу культури та туризму Тисменицької РДА, голова журі;
- Любов Володимирівна Глодов»юк, завідуюча методичним кабінетом відділу культури та туризму Тисменицької РДА, секретар журі;
Члени журі:
- Наталія Ярославівна Штиркало, методист ОНМЦ культури та туризму Прикарпаття;
- Михайло Григорович П»ятничук, директор РБК м. Тисмениця;
- Оксана Ярославівна Савчук, директор Тисменицької ЦБС;
- Оксана Степанівна Циганюк, методист відділу освіти Тисменицької РДА;
- Оксана Анатоліївна Швець, провідний методист відділу культури та туризму.
 З привітальним словом до всіх звернувся керівник апарату Тисменицької районної державної адміністрації Ярослав Васильович Татарин.
 Згідно жеребкування конкурсну програму розпочали учасники старшої вікової категорії, яку на одному диханні підхопили молодші учасники.
 На сцені перед десятками очей своїх друзів, художніх керівників і гостей конкурсанти почувалися природно і невимушено - вони натхненні і красиві – чи то від причетності до спільної справи, чи то від дотику до неповторної поезії Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліни Костенко та інших. Мистецтво слова у тому й полягає, що захоплює і того, хто говорить і того, хто слухає, залишає в думках слід, який не губиться в літах.
 Протягом 3 годин тривав літературний захід і після того журі оголосило перерву для підведення підсумків. 
 Із заключним словом  та щирою подякою усім учасникам – конкурсантам за подаровані ними приємні поетичні хвилини, виступили  директор районного будинку культури Михайло Григорович П'ятничук та Наталія Ярославівна Штиркало, методист ОНМЦ культури та туризму Прикарпаття. 
 І ось настала урочиста мить – оголошення результатів і нагородження переможців конкурсу.
 Згідно положення конкурсу у  старшій віковій категорії було передбачене одне призове І місце і його зайняла Наталія Архамула (БК с.Вільшаниця),


спеціальним призом за артистичність нагороджена Віра Цвірла (БК с.Радча).
 У молодшій віковій категорії місця переможців розприділилися таким чином:

Гран–Прі
Христина Іванюк (БК с.Марківці)



І місце
Наталія Вівчар (БК с.Сілець)


ІІ місце
Олесандра Оленчук (БК м.Тисмениця)


ІІ місце
Ірина Щербій (БК с.Ямниця)


ІІІ місце
Христина Олексин (БК с.Старий Лисець)


ІІІ місце
Леся Палагіцька (клуб с.Клубівці)

Заохочувальні призи отримали:
Андрій Дем'янчук (БК с.Черніїв)


Наталія Шкляр (БК с.Павлівка)


Уляна Яцків (БК с.Хом'яківка)

 Усі переможці нагороджені грамотами та цінними подарунками – книгами.  А володар Гран–Прі та лауреати І – ІІ місць 2 березня представлятимуть Тисменицький район на обласному конкурсі читців, присвяченому 199- ій річниці від дня народження Т.Г.Шевченка. Тож побажаємо їм успіху.
 Щиро дякуємо усім учасникам районного конкурсу читців, які своїм декламаторським мистецтвом зуміли запалити свої серця і серця глядачів від символічної Шевченкової свічі, що легеньким вогником палала від самого початку літературного заходу,  і заставили замислитись про її місце у нашому сьогоденні, у житті народу і кожного з нас. Вона - Свіча – це дух поета, помисли і заповіти. Нині вони не повинні бути самотніми. Їх полум»я горітиме ясніше, а темряви довкола буде менше, коли ми відчуємо у них потребу. Не даймо ж їм погаснути. Не даймо ж спинитися поетовому серцю; це означало б і наш кінець. Повсякчас борімося за найвищі вершини нашого духу так, як навчав великий син української землі Тарас Григорович Шевченко.







Автор: завідуюча методичним кабінетом відділу культури
та туризму  Тисменицької райдержадміністрації
Любов  Глодов'юк



Переглядів: 2061 | Додав: kultura | Теги: Районний конкурс читців, присвячений 199–ій річниці від Дня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024