Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Червень » 8 » Творчий звіт народного аматорського ансамблю танцю "Тисменичанка"
08:34
Творчий звіт народного аматорського ансамблю танцю "Тисменичанка"

У танці сила, радість, щастя жити,
Краса, натхнення, світлі почуття…

Саме такі емоції викликає у нас народний аматорський ансамбль танцю «Тисменичанка» народного дому м. Тисмениця під керівництвом заслуженого працівника культури України Яреми Галиги та Романа Шкрумиди, який є гордістю нашого міста та району вже не один рік, а точніше цілих 49 років. Майже щодня впродовж цих років до хореографічного залу поспішають на репетиції аматори, любителі та шанувальники українського народного танцю, щоби зберегти, втілити його в життя та таким чином не дати зміліти джерелу народної хореографії.
За роки своєї діяльності колектив здобув пошану не тільки серед глядачів району, але й далеко за його межами. Ансамбль танцю є багаторазовим лауреатом обласних, всеукраїнських, міжнародних, конкурсів і фестивалів в Україні, Грузії, Туреччині, Італії, Угорщині, Румунії, Польщі, Нідерландах.

А першочервневого погідного літнього дня «Тисменичанка» потужно звітувала перед глядачами на підтвердження свого високого звання «народний», яке їй вперше присвоїли за високий виконавський рівень ще у далекому 1977 році.

На творчому звіті колективу були присутні члени обласної атестаційної комісії :

Гук Х.М. – головний спеціаліст управління культури, національностей та релігій Івано – Франківської облдержадміністрації;

Панько С.П.директор обласного навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття;

Штиркало Н.Я. – завідувач відділу народної творчості обласного навчально – методичного центру культури і туризму Прикарпаття.

А також на заході були присутні :

Татарин Я.В. – керівник апарату Тисменицької райдержадміністрації;

Федоришин І.Я. – заступник голови Тисменицької районної ради;

Тупісь Л.В. – секретар виконавчого комітету Тисменицької міської ради.

Як годиться, за доброю українською традицією танцювальний мистецький захід розпочався із Божого благословення, яке так натхненно звучало із уст отця Володимира Ковалишина, священнослужителя церкви Святого Миколая м. Тисмениця.

Під час звітного концерту під супровід оркестру народних інструментів (кер. Олександр Тарас, Василь Дем»яник) ансамбль професійно виконав 18 танцювальних композицій - учасники творчого колективу показали всю свою майстерність виконання, вклавши, здобуті навики, зусилля в запальні та ліричні танці. Хореографічне розмаїття доповнювали чудові українські пісні у виконанні Василя Дубіцького. Феєричний звітний концерт пройшов на одному диханні. Майже дві години тривав концерт і весь цей час вдячні глядачі бурхливо аплодували народному аматорському ансамблю „Тисменичанка” та його керівникам. Чудові костюми, оригінальні номери, красива музика та пісні дозволили їм поринути у чарівний світ мистецтва.

Зі щирими словами вдячності до учасників колективу звернулась секретар виконавчого комітету Тисменицької міської ради Любов Тупісь, вручивши керівникам ансамблю танцю Яремі Гализі та Роману Шкрумиді подяку виконавчого комітету міської ради за багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність, вагомий внесок у примноження і збереження народних традицій, за досягнуті успіхи у творчому розвитку підростаючого покоління.

А ще було багато квітів та теплих привітних слів від глядачів, які захопливо ділилися своїми емоціями від побаченого та почутого на концерті та й від самих учасників ансамблю танцю «Тисменичанка», які із великою подякою зверталися до своїх наставників, що так професійно вміють організувати їхній вільний від роботи та повсякденності час, привити їм любов до народного хореографічного мистецтва.

Приємною несподіванкою для учасників колективу була корзина пишних троянд від керівництва району та слова подяки на їхню адресу.

У відповідь на всі ці теплі привітання в адресу народного аматорського ансамблю танцю «Тисменичанка» керівник Ярема Галига наприкінці творчого звіту також висловив своє пошанування усім, хто впродовж усіх цих років всіляко сприяв та продовжує сприяти повноцінній професійній діяльності колективу, а саме: керівництву Тисменицької районної державної адміністрації, Тисменицької районної ради, Тисменицької міської ради, виконавчому комітету, начальникам відділу культури, освіти райдержадміністрації, дирекції народного дому, школи та вчительському колективу, а також висловив щиру вдячність головному лікарю за організацію медичної допомоги під час концерту, меценатам - підприємцям Ігору Фицику, Володимиру Швайнозі, Ігору Безусу. Щиро подякував юним та дорослим артистам за талант і любов до танцю, за збереження народних традицій краю: «….що ж, сьогодні було багато руху та справжніх позитивних емоцій! Хочу подякувати усім дорослим учасникам колективу, а також дітям - учасникам підготовчих груп народного аматорського ансамблю танцю «Тисменичанка»: ви справжні молодці! І звичайно, дякую батькам за те, що ви народили та виховуєте таких талановитих дітей і за те, що ви завжди ідете назустріч у допомозі з підготовкою до концертів!...» Побажав, щоб неперевершена їхня творчість та енергія танців і надалі хвилювала серця вдячних шанувальників, висловив надію, що члени комісії, які прибули на творчий звіт, вкотре підтвердять високе та почесне звання - народний аматорський ансамбль танцю «Тисменичанка», адже усі учасники на славу старалися, щоб так і було.

Стаття: зав. методичним кабінетом  відділу культури Тисменицької райдержадміністрації Любов Глодов'юк.

Фото: Іван Постоловський

 

Переглядів: 839 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024