Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2018 » Листопад » 2 » У РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ СТОРІЧЧЯ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР
10:26
У РАЙОНІ ВІДЗНАЧИЛИ СТОРІЧЧЯ ПРОГОЛОШЕННЯ ЗУНР

01 листопада цього року виповнилося 100 років Листопадового чину та утворення Західноукраїнської Народної Республіки. З нагоди відзначення у районі цієї вагомої події в історії українського державотворення у Народному домі м. Тисмениця відбулися святкові заходи: «ЗУНР – провісниця держави Україна» за участі голови районної державної адміністрації Івана Семанюка, голови районної ради Тетяни Градюк, першого заступника голови РДА Володимира Заника, заступника голови РДА Степана Мандибура, керівника апарату РДА Ярослава Татарина, заступника голови районної ради Ігоря Федоришина, заступник керівника виконавчого апарату районної ради, депутата обласної ради Михайла Королика, міського голови м. Тисмениця Степана Сворака, членів районного Братства воїнів ОУН-УПА, представників інших громадських організацій, працівників районних служб, установ, організацій, громадськості.

Від влади району та міста молодь поклала квіти до пам’ятника Борцям за волю України та Героям Небесної Сотні.

Про доленосну подію української історії, її знаковість, передумови та наслідки, відомих державних та політичних діячів, імена яких нерозривно повязані із проголошенням у 1918 році на території західних областей сучасної України незалежної державиЗУНР, йшлося у виступі міського голови м. Тисмениця Степана Сворака та промовах ведучих святкового заходу.

Змонтований із світлин та історичних кадрів відеоролик став ретроспективою подій сторічної давнини, продемонструвавши одвічну боротьбу українців за прагнення бути господарем на своїй землі.

Величний дух народу і глибину української історії від часів княжої доби і до сучасних подій, виражений у пісні, танці та інструментальних композиціях, майстерно передали учасники аматорського мистецтва Тисмениччини.

Завершувалося дійство піснею, що стала гімном Січових Стрільців і без якої не обходяться святкові події патріотичного змісту – «Ой у лузі червона калина», яку усі присутні виконали спільно.

Інформація: сайт Тисменицької райдержадміністрації.

Фото: Іван Постоловський.

 

Переглядів: 484 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024