Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Вересень » 26 » У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 25-У РІЧНИЦЮ УТВОРЕННЯ НРУ ЗА ПЕРЕБУДОВУ
20:08
У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 25-У РІЧНИЦЮ УТВОРЕННЯ НРУ ЗА ПЕРЕБУДОВУ

Чверть століття тому громадсько-політична організація національно-демократичного спрямування Народний рух України за перебудову розпочала свою діяльність. У Тисмениці з цієї нагоди 26 вересня відбулися урочистості за участі активістів НРУ, керівництва району, працівників виконавчої, представницької гілок влади, депутатів обласної, районної рад, міської влади, працівників підприємств, установ, громадських організацій, молоді, громадськості. На святковий захід до Тисмениці завітав народний депутат України Юрій Дерев’янко.

Державним Гімном України та патріотичною «Ой у лузі червона калина» у виконанні народного аматорського хорового колективу «Просвіта» (керівник заслужений працівник культури України Роман Медвідь) та присутніх розпочали офіційну частину урочистостей.

До пам’ятника лідеру організації, непересічному українцеві, патріоту, політику і громадському діячу, Герою України В’ячеславу Чорноволу поклали квіти від районної ради, районної держадміністрації та організації НРУ.

 

Хвилиною мовчання вшанували героїв, які у різні часи загинули за Україну.

 

Вітали із 25-річчям членів громадсько-політичної сили, яка чи не найбільше зробила задля того, щоб Україна стала незалежною, голова районної державної адміністрації Микола Зелінський та голова районної ради Володимир Семенів. З нагоди поважної дати керівники вручили почесні грамоти обласної, районної влади та грошові допомоги активістам місцевих осередків організації. Перший очільник Тисменицького міського осередку НРУ Ярема Постоловський додані до районної відзнаки кошти передав для українських військових, які сьогодні захищають східну частину країни.

 

Із визначною датою привітав членів організації та усіх присутніх народний депутат України Юрій Дерев’янко, подякував за проведену клопітку роботу у кожному населеному пункті та вірність впродовж десятиліть громадянській позиції.

DSC_0375

25-річчя НРУ збігається у часі із виходом із підпілля Української Греко-Католицької Церкви та початку розкопок у Дем’яновому Лазу, і рухівці були активними учасниками цих процесів, зауважив лідер районної організації крайової організації НРУ Ярослав Єфімчук. Його виступ став своєрідною ретроспективою зародження та діяльності місцевих осередків організації у районі як до проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, так і в часи становлення і розвитку України. Я. Єфімчук вручив почесні грамоти від організації. Для районної бібліотеки та Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів він передав томи творів В’ячеслава Чорновола, які розкривають цю багатогранну особистість – щирого патріота України, активного громадсько-політичного діяча.

 

Непростий час боротьби за незалежність України у кінці 80-х на початку 90-х згадували й колишні керівники районної організації НРУ – Михайло Пам’фюк та Богдан Костинюк.

 

Додали мистецької ноти святу вірші патріотичного змісту у виконанні Ольги Карп’юк та Ольги Постоловської.

 

 

 

 

 

 

текст: сайт Тисменицької РДА

©Фото Івана Постоловського

та tsm.if.gov.ua

Ведуча заходу Людмила Федик

 

 

Переглядів: 639 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ 25-У РІЧНИЦЮ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024