Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Січень » 22 » У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ
22:38
У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

 

Важливу історичну подію возз’єднання ЗУНР і УНР у єдину соборну державу, яка відбулася майже століття тому, урочисто відзначили у Тисмениці. Районні заходи з нагоди Дня соборності України відбулися за участі керівництва та працівників районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, підприємств, установ, організацій, районних осередків громадських організацій, політичних партій.

Державним Гімном України у виконанні народного аматорського хорового колективу «Просвіта» (керівник – заслужений працівник культури України Роман Медвідь) та поезією про День соборності уродженця Тисмениці Богдана-Яромира Лишеги розпочалися урочисті збори, що відбулися у Народному домі м.Тисмениця.

 

До меморіальної дошки очільнику уряду ЗУНР, уродженцю Тисмениці Костю Левицькому покладено вінок. Встановлена пам’ятна дошка на будівлі музею історії Тисмениці на однойменній, одній із центральних вулиць міста.

Змістовну доповідь про історичні передумови об’єднання України, проголошення Акта Злуки, а також відомих державних, політичних і військових діячів, причетних до тих подій, розповів кандидат політичних наук, головний спеціаліст відділу освіти районної державної адміністрації Андрій Татарин. Виступ доповнювався слайдами із картографічним матеріалом та світлинами. Згадав промовець уродженців Тисмениці Костя Левицького – відомого громадсько-політичного діяча початку ХХ століття, Петра Лишегу – воїна легіону Українських Січових Стрільців, Української Галицької Армії та навів паралелі із сучасними подіями в Україні. 

Пам’ять усіх борців за волю України, в тому числі й героїв Небесної Сотні та військових-патріотів, які загинули під час проведення АТО, вшанували хвилиною мовчання.

Мистецьку частину заходу складали виступи народного аматорського хорового колективу «Просвіта» (керівник – заслужений працівник культури України Роман Медвідь) та народного аматорського вокального чоловічого ансамблю «Два кольори» (керівник Тамара Березіцька, акомпаніатор Іван Дутка).

 

До святкової події працівниками районної бібліотеки підготовлено тематичну книжкову виставку «З вічною думкою про єдність на своїй землі. 22 січня – День соборності України», яку розмістили на авансцені.

 

 

 

 

текст: сайт Тисменицької РДА

©Автор фото: Тарас Дутка

©Відео: ТРО "Тисмениця"

 

Переглядів: 701 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ СОБОРНО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024