Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2015 » Січень » 29 » У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ
20:45
У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇВ КРУТ

   97-у річницю героїчного чину української молоді – Бою під Крутами відзначили 29 січня у Тисмениці. Віче-реквієм «Крути – символ патріотизму і жертовності» відбулося на центральній площі міста.
   Вшанували пам’ять загиблих у бою з більшовиками під Крутами керівництво районної, міської влади, духовенство, працівники районної державної адміністрації, районної ради, міської ради, члени районного осередку «Братства вояків ОУН-УПА», лідери та представники громадських організацій, політичних партій, депутати, учнівська молодь та працівники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, трудові колективи підприємств, установ, організацій, громадськість.

 


   Вінок до пам’ятника Борцям за волю України поклали голова районної державної адміністрації Іван Семанюк, заступник голови виконавчого комітету районної ради Михайло Королик та міський голова Тисмениці Богдан Дарчин. 
 


   Хвилиною мовчання вшанували пам’ять молодих крутянців, борців за волю України часів визвольної боротьби, героїв Небесної Сотні, бійців-патріотів, які загинули в наш час – неоголошеної війни, що триває на Сході країни.
 


   Поминальний молебень відслужили священики церков Святого Миколая та Різдва Пресвятої Богородиці – Володимир Гринишин, Володимир Ковалишин та Микола Понайда. Панахида завершилася спільною молитвою за душі загиблих Героїв. 
 


   Молитися за українських військових закликав духовний отець Володимир Гринишин, адже вони боронять свою державу, незалежність якої виборювали мільйони українців, серед яких і Герої Крут. 
 


   У своєму виступі голова районної державної адміністрації Іван Семанюк торкнувася сьогодення України, а саме: військового вторгнення Російської Федерації. Історія повторюється. І як майже століття тому ворог не змінився і сили противника нерівні. Втім сила духу, патріотизм та захист рідної землі множать в рази можливості української армії, яка захищає власну, а не окуповує чужу територію. Під страхом смерті привозять необхідні речі та продукти нашим бійцям волонтери. Це те, що дає нам віру в незламність українського духу та попри тернистий шлях таки дійти українцям до омріяної віками мети – вільної, незалежної, сильної, єдиної і процвітаючої України. Пам’ятаймо, хто віддав життя чи ризикує ним щоденно задля миру, спокою та безпеки кожного із нас, наголосив керівник. 
 


Про трагічно-героїчний бій 29 січня 1918 року говорили й дев’ятикласники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів Віталій Микієвич та Софія Шіляк.
 


   Підсилили патріотичну складову заходу й музичні виступи. «Баладу про Крути» виконав Василь Дубіцький, а пісню про Україну «Прошу в неба» подарувала присутнім Оксана Недоступ. Проникливу поезію декламувала ведуча – провідний методист відділу культури РДА Людмила Федик. 
 


   Віче-реквієм завершилося виконанням Державного Гімну України.

 

 

 

 

Текст - сайт Тисменицької РДА
©Фото Івана Постоловського
©Відео: ТРО "Тисмениця

Переглядів: 970 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ ПАМ’ЯТЬ ГЕРОЇ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024