Меню сайту
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
Головна » 2014 » Листопад » 21 » У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ
20:32
У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ РЕВОЛЮЦІЇ ГІДНОСТІ

   Річницю Революції гідності та десятиріччя Помаранчевої революції 21 листопада відзначили у Тисмениці. Відтепер ці дві події ХХІ століття, що докорінно змінили наше життя, відповідно до Указу Президента об’єднані у День Гідності та Свободи і вшановуватимуться щорічно саме цього дня.
На віче, що проходило біля пам’ятника Борцям за волю України, зібралися керівництво району, міста, духовенство, працівники виконавчої, представницької гілок влади, підприємств, установ, організацій, депутати, представники політичних партій, громадських організацій, учителі та старшокласники Тисменицької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів, громадськість. 

   Присутні спільно виконали Державний Гімн України. Молитвою та хвилиною мовчання під звуки пісні-реквієму Майдану «Пливе кача» вшанували пам’ять Небесної Сотні, тисяч українських військових і добровольців, серця яких перестали битися через неоголошену війну в нашій державі, та загалом усіх героїв, які загинули у різні часи за незалежність України. 

 


   Про події, які змінили країну і її громадян, говорив у своєму виступі заступник голови районної ради, очевидець та учасник Революції гідності Руслан Фармус. «Шлях у майбутнє починається із першого кроку. Рік тому 21 листопада 11 активістів вийшли на головну площу Києва. А вже 24 листопада стотисячна хода продовжила акцію протесту. Ми побачили, що Україна починає вставати із колін», - зазначив він. 


   Промовець вважає відрадним той факт, що багато жителів району прямо чи опосередковано долучилися до руху опору. Районний Штаб національного спротиву активно організовував поїздки небайдужих до Києва, збір та передачу на Майдан продуктів харчування, одягу, медикаментів, інших необхідних засобів та фінансів, які приносили люди задля функціонування головної акції протесту у країні. Так активно, як під час Революції гідності, і сьогодні Р.Фармус закликав долучатися до волонтерського руху і допомагати українським військовим та учасникам добровольчих батальйонів. При районній раді та районній державній адміністрації утворено Координаційний штаб допомоги учасникам АТО. Відтак усі небайдужі можуть внести свою лепту подяки героям-патріотам, які на передовій захищають незалежність України, забезпечують спокій для жителів мирних регіонів. Тут прийматимуть допомогу у будь-якій формі: коштами, теплими речами, продуктами харчування, медикаментами, іншими необхідними на фронті засобами.
 
   Патріотичний захід, ведучою якого була завідуюча методичного кабінету відділу культури районної державної адміністрації Любов Глодов’юк, мелодійно доповнили пісні «Небесна сотня» у виконанні Василя Дубіцького та «Гори свіча» - Ілони Мороз. Під звуки останньої символічні свічки пам’яті, які тримали присутні, були викладені у формі тризуба.

 

 

 

 

Ведуча заходу: Любов Глодов'юк
Текст - сайт Тисменицької РДА
©Фото Івана Постоловського

 

Переглядів: 737 | Додав: kultura | Теги: У ТИСМЕНИЦІ ВШАНУВАЛИ УЧАСНИКІВ РЕВ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
УВАГА!!!!
УВАГА !!! САІТ БІЛШЕ НЕ ВИКОРИСТОВУЄТСЯ І БУДЕ ВИДАЛЕНИЙ НАЙБЛИЖЧИМ ЧАСОМ
 
 
By Dmytro Postolovskyy © 2024